Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Energiecampus Leeuwarden genomineerd voor Lighthouse Award

Drie innovatieve concepten dingen dit jaar mee naar de Lighthouse Award, waaronder de Energiecampus Leeuwarden, een initiatief van Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. De andere genomineerden zijn het woonlasten neutraal renoveren van de Flat Ellen en de Upfallshower. De prijs wordt volgende week donderdag uitgereikt tijdens de jaardag van de Lighthouse club, een vereniging waarbij zo’n 1300 leidinggevenden in de bouw zijn aangesloten. De prijs wil aanzetten tot duurzame innovatie. In totaal werden 21 concepten ingediend. Ze werden door een jury beoordeeld op maatschappelijke relevantie, innovativiteit, marktpotentie en duurzaamheid, maar ook creativiteit en lef.

Jury prijst ons lef

De jury prijst vooral ons lef, omdat de campus haar plek zal vinden op de voormalige vuilstort Schenkenschans. Het project heeft als duidelijke focus duurzaamheid en circulariteit. Zo wordt er duurzame energie opgewekt voor de campus én de stad Leeuwarden. Het campusterrein wordt daarnaast een plaats om nieuwe duurzame technologieën te ontwerpen, te maken en in de markt te zetten. Op dit moment is de Energiecampus volop in aanleg.

De Lighthouse Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De winnaar krijgt 5.000 euro. De andere twee finalisten krijgen elk 1000 euro.

Lees hier het complete artikel van Cobouw >>

Deel op Facebook Deel op LinkedIN