Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Eerste resultaat samenwerking ROC Friese Poort en Energiecampus

Op maandag 3 juli presenteerden vijf studenten van de opleiding Particuliere Beveiliging hun plan voor de beveiliging van het nog te bouwen Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Dit beveiligingsplan is het eerste resultaat van de samenwerking die ROC Friese Poort is aangegaan met Energiecampus Leeuwarden.

Drones en robots voor beveiliging

In tien weken tijd hebben de studenten allerlei informatie verzameld om tot een beveiligingsplan te komen. Er is een risico-inventarisatie gemaakt. Ook is er gekeken naar het gebruik van innovatieve beveiligingsmogelijkheden, zoals drones en robots. De ontwikkelaars, de architect en de aannemer namen de aanbevelingen ter harte om er concreet mee aan de slag te gaan. Douwe Faber, directeur van Ekwadraat: “Het plan is een heel goede eerste aanzet om over beveiligingszaken na te denken, nog voordat het gebouw gerealiseerd is. De verschillende afwegingen zijn bruikbaar voor het definitieve ontwerp. Met veel enthousiasme hebben de studenten het plan opgepakt en uitgewerkt. Een mooie bijdrage die een dikke 8 verdient.”

Intensieve samenwerking

ROC Friese Poort en de Energiecampus Leeuwarden hebben een intensieve samenwerking afgesproken. Centrum Duurzaam wordt een onderdeel van de Energiecampus en diverse opleidingen als beveiliging en bouw denken mee over uiteenlopende projecten. De opleiding Marketing onderzoekt bijvoorbeeld hoe mensen zich bewust worden van hun energiegebruik door de ontwikkeling van een escape room. De opleiding Horeca kijkt of het concept van Dutch Cuisine toegepast kan worden. Studenten Bouwkunde denken mee met de bouw van het circulaire kenniscentrum. ROC Friese Poort geeft hiermee invulling aan de speerpunten duurzaamheid en innovatief onderwijs.

Innovatie belangrijk voor onderwijs

Micha van Akkeren, voorzitter College van Bestuur van ROC Friese Poort, benadrukte hoe belangrijk experimenten en innovatie zijn voor het onderwijs. ”Onze studenten krijgen binnen de Energiecampus de kans om kennis te maken met nieuwe technieken. De Energiecampus wordt dé plek waar kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen. Het is prachtig om te zien hoeveel energie er kan ontstaan.”

Deel op Facebook Deel op LinkedIN