Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Eerste project voor gemeente Haarlem van start

Koninklijke Oosterhof Holman is een van de vier aannemers die de komende vier jaar groot onderhoud uitvoert voor de gemeente Haarlem, in verschillende delen van de stad. Het eerste project dat onder de vlag van Oosterhof Holman in uitvoering gaat, is de herinrichting van de Churchillaan. De voorbereidende werkzaamheden starten vandaag.

De werkzaamheden

De fundering en wegverharding op het weggedeelte tussen de Vijverlaan en de Spaarnelaan worden vervangen. Het asfalt wordt vervangen door klinkers, en past zo beter in de omgeving. Ook wordt er een hemelwaterafvoer aangebracht. Daarnaast wordt volgens het Haarlems Verkeers- en Vervoersplan de buurt ingericht als 30 km/uur zone. Dit herinrichtingsplan van gemeente Haarlem is opgesteld in samenwerking met de wijkraad Zuiderhout & Vredenhof, en is 18 oktober 2016 goedgekeurd door het college van B&W.

Planning

Tussen 28 augustus en 11 september voert Oosterhof Holman voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het plaatsen van borden en de keet. Op 11 september begint het echte onderhoud. Dit onderhoud wordt in fasen uitgevoerd, zodat er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden. We verwachten dat het onderhoud klaar is op 8 december.

Over het onderhoudscontract

Bij de voorbereiding van projecten wordt de gemeente Haarlem ondersteund door Antea Nederland B.V. en Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs B.V. Bij de uitvoering van de projecten zijn – naast Oosterhof Holman – Dura Vermeer Infra, Heijmans Infra en aannemingsmaatschappij van Gelder gecontracteerd. De contractperiode geldt voor vier jaar met de mogelijkheid tot nog 1 jaar verlenging. “De nieuwe manier van werken met vaste partners moet ervoor zorgen dat door intensievere samenwerking de groot onderhoudsprojecten efficiënter worden uitgevoerd. De nieuwe partners gaan daarnaast op innovatieve wijze een bijdrage leveren aan de circulaire economie en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Haarlem. Voor participatie en inspraak blijft de gemeente verantwoordelijk. De marktpartijen hebben hierin alleen een ondersteunende rol”, aldus wethouder Cora Yfke Sikkema.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.haarlem.nl/churchilllaan.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN