Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Eerste paal de grond in voor nieuwe hoogspanningsverbinding

De energievoorziening in Europa en Nederland verduurzaamt, daar werken we graag aan mee. In dit proces hebben we een belangrijke mijlpaal gehaald. Vorige week is namelijk de eerste paal de grond ingegaan voor de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen de Eemshaven en Vierverlaten.

We realiseren hier in opdracht van TenneT in de combinatie Switch een nieuwe 380 kilovolt (kV) verbinding, zodat meer duurzaam opgewekte energie kan worden getransporteerd en vraag en aanbod over een groter gebied in balans kan worden gebracht. TenneT heeft een aantal jaar geleden een nieuw type hoogspanningsmast ontwikkeld: de Wintrackmast. De Wintrackmast speelt in op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in de omgeving om lijnverbindingen landschappelijk in te passen. De nieuwe lijn zal de huidige 220 kV-hoogspanningsverbinding vervangen en de oude verbinding zal op termijn worden afgebroken.

Een extra uitdaging tijdens deze mega klus is het werken met de noodzakelijke maatregelen omtrent corona. Zo zijn er extra schaftketen geplaatst en we werken met een zogeheten coronamanager. Op de foto hieronder is te zien dat we onze machines secuur schoonmaken ter voorkoming van gewasziekten bij omliggende akkers.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN