Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Een tweedehands brug?

Duurzaamheid, minder CO2 uitstoot en circulariteit. Allemaal termen die ons om de oren vliegen de laatste jaren. Maar hoe zorg je ervoor dat deze termen niet alleen bij woorden blijven, maar concreet toegepast worden in een project? Door het plaatsen van een tweedehands brug natuurlijk!

Het lijkt onmogelijk om een tweedehands brug te plaatsen, maar toch kreeg de Lammenschansdriehoek in Leiden een loop- en fietsbrug die de Leidse Schans verbindt met het Kanaalpark. Na circa 15 jaar dienst te hebben gedaan in Veenendaal krijgt de brug dus een nieuw leven.

In plaats van simpelweg een nieuwe brug te realiseren, heeft de gemeente Leiden besloten om dit project zo circulair mogelijk aan te pakken. Via de Bruggenbank werd door de gemeente Veenendaal een tweedehands brug aangeboden van nog geen 15 jaar oud, die na wat aanpassingen geschikt was om te worden geplaatst. Voor een symbolisch bedrag van één euro is de gemeente Leiden nu de trotse nieuwe eigenaar.

Beide gemeenten hebben circulariteit hoog in het vaandel staan. Door de brug via de Bruggenbank een tweede leven te geven, voorkomen we afval, besparen we het gebruik van nieuwe materialen en wordt er minder CO2 uitgestoten. En dat is belangrijk want Veenendaal en Leiden willen ook in de toekomst fijne, gezonde en duurzame steden zijn. Deze ambitie sluit perfect aan bij de ambitie van Koninklijke Oosterhof Holman. Vandaar dat we dit project ook met beide handen aan hebben gegrepen om de uitvoering tot in de puntjes te regelen.

Volgend jaar zal de brug worden geopend, zodat heel Leiden gebruik kan maken van de ‘nieuwe oude brug’.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN