Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Contract getekend voor fiets- en voetgangersbrug Dokkumer Grutdjip

Op woensdag 8 november 2017 is het contract ondertekend tussen de gemeente Dongeradeel en Oosterhof Holman Beton- en waterbouw. Dit is voor de realisatie van de bouw van een fiets- en voetgangersbrug in het verlengde van de Dongeradyk, over het Dokkumer Grutdjip, in Dokkum.

Financiering en gunning

De financiering van het project is rond. De definitieve gunning is gegeven aan Oosterhof Holman. In het contract is tevens het onderzoek naar een doorvaarhoogte van 3.00 meter inbegrepen.

Blij

Wethouder Pytsje de Graaf is blij dat de gunning gedaan is en dat er nu daadwerkelijk gestart kan worden. “De nieuwe brug zal voor veel mensen een uitkomst zijn. Men moet nu een eind om fietsen. Er zijn nu veel fietsers die gebruikmaken van de Schreiersbrêge. Dat is verboden en het is gevaarlijk. Ik kijk nu al uit naar het moment dat de brug wordt geopend”, aldus wethouder De Graaf. CEO Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman is ingenomen met deze klus. Eerst wordt bekeken of toch een verhoging van de brug naar 3.00 meter kan worden gerealiseerd. “Dat is nog een uitdaging, maar die gaan we bij ons bedrijf nooit uit de weg”, geeft hij aan.

Startdatum

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een startdatum aan te geven. De verwachting is dat halverwege 2018 de brug geopend kan worden.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN