Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

BVP grondlegger Dean Kashiwagi tilt Oosterhof Holman naar hoger niveau

Onder het toeziend oog van een bijzondere gast, ging Koninklijke Oosterhof Holman (KOH) op dinsdag 23 mei aan de slag met een Best Value spel. Niemand minder dan de grondlegger van Best Value Procurement (BVP), Dean Kashiwagi, van de Arizona State University was samen met zijn zoon Isaac aanwezig bij het spel. Kashiwagi’s methode wordt in de aanbestedingswereld steeds vaker toegepast om de expertises van alle partijen optimaal te benutten.

Volgens de BVP-filosofie neemt de opdrachtnemer het voortouw, om zijn expertise maximaal te benutten. Inmiddels is de filosofie uitgegroeid tot een volwassen methode van aanbesteden, die ook steeds vaker in Nederland wordt toegepast. Op 23 mei werd in de Postwagen in Tolbert een bijeenkomst georganiseerd die volledig in het teken stond van Best Value. In het ochtendprogramma gaf Dean Kashiwagi een heldere toelichting op zijn gedachtengoed, het middagprogramma stond in het teken van een nieuw BVP spel.

Team Oosterhof Holman in actie tijdens het BVP spel

BVP spel

Naar aanleiding van de BVP filosofie wordt momenteel een spel ontwikkeld waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer spelenderwijs van gedachten wisselen. Op deze manier kunnen zij meer inzicht krijgen in elkaars standpunten. De actiepunten die tijdens het spel naar voren komen, dragen bij aan een betere samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Dean Kashiwagi en Peter Westra schudden elkaars hand op een leerzame dag

Zodoende mocht KOH tijdens het middagprogramma samen met opdrachtgever gemeente De Marne om tafel om dit spel te spelen. Het wegenonderhoud van de gemeente de Marne werd hierbij als voorbeeldproject aangehouden. Dit project wordt uitgevoerd door KOH. Het spel zorgde voor interessante discussies die zeker een positief effect zullen hebben op de samenwerking tussen de twee partijen!

We zijn bijzonder trots dat we Dean en Isaac Kashiwagi mochten ontvangen en kijken terug op een interessante en leerzame dag! Wil je meer weten over BVP? Klik dan hier.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN