Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

BuildinG geopend met vlaktesters QuakeShield

Gisteren is de testhal van BuildinG – hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen in Groningen – officieel geopend. Hier staan niet alleen de door QuakeShield overgedragen vlaktesters, maar ook andere testapparatuur, het Huis van Morgen van gemeente Groningen en de Innovatiegevel, waar negen bedrijven hun innovatieve oplossing tonen; waaronder QuakeShield.

De met QuakeShield uitgeruste innovatiegevel

Over QuakeShield

Vanuit een sterke regionale betrokkenheid en de ambitie om tot een innovatief product te komen is QuakeShield ontstaan, ontwikkeld door de Groningse bedrijven SealteQ en Oosterhof Holman. Het is een gepatenteerde, lichtgewicht oplossing die met een korte doorlooptijd en een aantrekkelijk kostenplaatje metselwerk zowel voorafgaand als achteraf versterkt. De oplossing – die ruimschoots voldoet aan de huidige norm voor bevingsbestendige nieuwbouw (NPR) – is wetenschappelijk onderbouwd door TU Delft en TU Eindhoven. De testapparatuur in de hal is speciaal ontwikkeld voor het testen van wandelementen op aardbevingsbelastingen en bestaat uit 2 opstellingen, voor uit-het-vlak proeven en voor in-het-vlak proeven.

Over BuildinG

In BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Aardbevingsbestendig, levensloopbestending en energiezuinig.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN