Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Innovatie en duurzaamheid belangrijke ambities bij nieuwbouw brug Dronryp

In juli 2018 zijn wij gestart de werkzaamheden aan brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp. De brug die er toen lag was al 75 jaar oud en in slechte staat en was daarom toe aan vervanging. Samen met de Provincie Fryslân gingen wij deze uitdaging aan. Hierbij zijn wij, de provincie, ondernemers en de architect voortdurend in gesprek geweest over kansen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Energie

Het beweegbare deel van de brug noemen we ook wel het val. Om het val te sluiten is jaarlijks ca 7300 kWh energie nodig. Bij het neerlaten van het val komt energie vrij. Door deze energie via een omvormer op te slaan en vervolgens te hergebruiken wordt ca 10% van de energiebehoefte voor het sluiten van de brug teruggewonnen bij het neerlaten van de val.

Innovatie

De brug wordt modulair in elkaar gezet, de onderdelen worden niet ter plekke gemaakt maar dit gebeurt van tevoren in de fabriek. Vervolgens worden de onderdelen naar de bouwplaats gevaren en wordt de brug in elkaar gezet. Deze activiteiten staan gepland in de periode van 9 mei t/m 13 mei as. Deze manier van bouwen is dan ook absoluut innovatief te noemen.

Planning

Inmiddels komt het einde van het nieuwbouwproject steeds beter in zicht. Begin mei zal de fundatie van de brug in het kanaal gereed zijn en gelijk hierna worden de stalen pijlers aangevoerd en geplaatst. In de eerste helft van mei worden alle onderdelen van de brug naar Dronryp gevaren en in elkaar gezet. De tweede helft van mei wordt alles aangesloten en wordt de techniek getest. Naar verwachting zal de brug begin juni opengaan voor verkeer.

Volg de werkzaamheden live!

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Kijk dan live mee met de bouw van de nieuwe brug via www.brugdronryp.nl

 

Bron: www.brugdronryp.nl

Deel op Facebook Deel op LinkedIN