Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Weboma Kootstertille decor voor brandweeroefening

Op een koude, maar zonnige winterdag zag het terrein van Weboma Kootstertille er indrukwekkend uit. Zaterdag 19 januari stond het vol met machines en apparatuur en liepen er mensen in oranje pakken met helmen op rond. Of er iets ernstigs aan de hand was? Gelukkig niet! Het terrein werd voor één dag gebruikt als oefendecor voor een STH team.

Specialisme Technische Hulpverlening

Er zijn in Nederland vijf Specialisme Technische Hulpverlening (STH) teams operationeel. Deze specialistische teams treden op bij incidenten waar instorting dreigt of de slachtoffers niet te bereiken zijn voor de basisbrandweerzorg. Dit vergt veel kennis en expertise en daar worden de hulpverleners speciaal op getraind. Team Noord, met Drachten als standplaats, kwam daarom zaterdag naar Kootstertille voor een oefening.

 

Zoekvaardigheden en stabilisatiemethoden

Weboma is bij uitstek de perfecte locatie voor zo’n oefening omdat we over de juiste materialen en voldoende ruimte beschikken. Voor de gelegenheid zijn bijvoorbeeld puinhopen gecreëerd die dienden als ingestorte gebouwen. Op ons terrein heeft de STH de zoekvaardigheden, stabilisatiemethoden en redding technieken realistisch kunnen oefenen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN