Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Bouw Blauwe Loper officieel van start!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 27 februari is het startsein gegeven van de bouw van de Blauwe loper, de 800 meter lange fiets- en voetgangersbrug tussen Winschoten en Blauwestad.

Langste fietsbrug van Europa

De Blauwe Loper wordt officieel de langste fietsbrug van Europa. Maar dit is niet het enige wat de brug zo uniek maakt. Het is namelijk ook één van de duurzaamste bruggen ooit ontworpen. Deze uitdaging gaan we graag aan en past perfect bij onze ambitie om CO2 emissies op projecten te reduceren. Als bedrijf zijn we CO2 ladder gecertificeerd en omdat dit project met CO2 voordeel is aangenomen, rapporteren we hierover in onze jaarlijkse footprint. De brug gaat tenminste tachtig jaar mee en wordt gebouwd met gecertificeerd hout. Met de komst van de Blauwe Loper kunnen bewoners vanuit Blauwestad sneller en gemakkelijker bij de voorziening in Winschoten komen, zoals scholen of winkels. Omgekeerd is het voor inwoners van Winschoten veel makkelijker geworden om naar de recreatieve voorziening in Blauwestad te komen.

Blue Carpet Bridge

Dat we hier te maken hebben met een uniek project blijkt uit de grote aandacht die er vanuit de media is voor het project. Zo heeft de Britse krant, The Guardian, een uitgebreid artikel gewijd aan de zogeheten ‘Blue Carpet Bridge’.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN