Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Boost voor sfeer en uitstraling Zernike Campus

Na drie jaren hard werken is het zover: de werkzaamheden aan de Zernikelaan zijn bijna afgerond. Met het project Upgrade Zernikelaan investeerden Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de gemeente fors in de verblijfskwaliteit en verkeersveiligheid. Deze kans heeft Koninklijke Oosterhof Holman aangepakt om de openbare ruimte rondom de Zernike Campus opnieuw in te richten.

Zernike Campus is nu nog meer een mooie, levendige plek geworden waar campusbezoekers graag verblijven, elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën opdoen. Het gebied rondom de Duisenbergvijver heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is een prettige plek om te verblijven door de brede boardwalk en parkachtige inrichting. Het Zernikeplein is geheel vernieuwd en een shared space geworden, voorzien van klimaatadaptieve bloembakken. Aan de noordzijde van de Zernikelaan is de rijbaan vernieuwd en ook een parkachtige zone aangelegd. Bij het entreegebied vanaf de noordelijke ringweg en de Zonnelaan zijn de rijbaan vernieuwd, fietspaden verbreed en verkeerslichten geplaatst. En tot slot is bij het vernieuwde busknooppunt, met plaats voor zes bussen, rekening gehouden met de overgang naar elektrisch rijden.

“De upgrade van de Zernikelaan is één van de eerste projecten waarbij we de openbare ruimte anders hebben ingericht.” “Waar eerst mobiliteit het uitgangspunt was, is dit nu verschoven naar de menselijke maat. Thema’s als toegankelijkheid en beleving hebben een veel grotere rol gekregen.”

- Wethouder Roeland van der Schaaf

Laatste werkzaamheden bij Willem-Alexander Sportcentrum

Bij het Willem-Alexander Sportcentrum wordt nog een tribune en pannacourt gerealiseerd. Dit zijn de laatste werkzaamheden, die naar verwachting starten in januari 2022. Daarna is de upgrade van de Zernikelaan helemaal afgerond.

Zernike Campus

De Zernike Campus is een dynamische omgeving waar onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De upgrade van de Zernikelaan is een samenwerking van gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Koninklijke Oosterhof Holman.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN