Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Milieutechniek

Struviet

Na een succesvolle proef heeft Oosterhof Holman Milieutechniek opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor-, en het ombouwen van twee buffermengtanken op de rioolwaterzuivering van Den Helder tot respectievelijk een struviet reactor en bezink buffer. Hierdoor kan er struviet gewonnen worden uit het fosfaatrijke vergistings- en surplusslib vanuit de regio Den Helder, Texel, Wieringen en de Stolpen.

De werkzaamheden omvatten het plaatsen van een nieuwe fundering voor een chemicaliënopslagkant en doseerinstallatie, nieuwe roerwerken voor het mixen van het slib, een pomp- en versnijderinstallatie en het isoleren van het leidingwerk en appendages.

Om struviet te vormen, wordt aan het ruwe slib in een van de twee tanks onder goed roeren magnesiumhydroxide gedoseerd. Vervolgens wordt het slib naar de tweede tank verpompt, waarin het reeds gevormde struviet uitzakt en het overgebleven slib zijn oorspronkelijke weg door de sliblijn kan vervolgen.

Het struviet wordt periodiek ‘’gewonnen’’ en kan mogelijk in de toekomst gebruikt worden als hernieuwbare meststof. Als neveneffect neemt door dit proces de ontwaterbaarheid van het slib toe, waardoor de kosten van ontwatering en slibafvoer dalen.

Aangezien struviet naast fosfaat en magnesium ook uit stikstof bestaat, wordt door de vorming van struviet niet alleen de fosfaatvracht, maar ook de stikstofvracht vanuit de sliblijn naar de waterlijn gereduceerd.

Meer weten over deze innovatie? Neem contact op!

 

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN