Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Milieutechniek

Cellulose

Cellvation is een nieuwe techniek waarbij Koninklijk Oosterhof Holman heeft meegeholpen met de engineering en het in elkaar zetten van de installatie. Cellvation wordt gebruikt om de wereld duurzamer te maken en een goede en gezonde omgeving te bieden voor volgende generaties. Cellvation maakt gebruik van gebruikt toiletpapier en vorm het tot het product cellulose.

Door cellulose terug te winnen, vermindert Cellvation de RWZI-kosten: lagere hoeveelheden geproduceerd slib en gebruikte luchting-energie en de algehele capaciteit van de afvalwaterzuiveringsinstallaties. Bovendien vertegenwoordigt de geproduceerde cellulose hulpstof een economische waarde. Op deze manier creëert het Cellvation concept zowel economische als een milieuwaarde!

In Nederland wordt jaarlijks 180.000 ton toiletpapier gebruikt, zodat we jaarlijks 180.000 bomen kunnen besparen! Stel je het potentieel van Cellvation voor als het zou worden toegepast in de hele wereld.

CirTec is een van de partners van die nauw betrokken is bij de ontwikkeling van deze techniek. De eerste demonstratie installatie voor het terugwinnen van cellulose uit rioolwater wordt gebouwd aan de STP Geestmerambacht met ondersteuning van waterschap Hollands Noorderkwartier. De installatie herstelt 400 kg cellulose per dag.

Meer weten over deze innovatie? Lees hier meer over Cellvation!

 

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN