Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Milieutechniek

Leidingen onderhoud

Ondergrondse stalen constructies staan voortdurend bloot aan invloeden van buitenaf. Wanneer het gaat om het verhogen van de bedrijfszekerheid en levensduur van stalen leidingen, is Oosterhof Holman al jarenlang een veelgevraagde partner. Met onze expertise op het gebied van leidingen onderhoud bieden wij optimale bescherming voor diverse stalen constructies. We werken conform de stringente veiligheidseisen en beschikken over alle benodigde certificaten om dit werk uit te kunnen voeren. Van het uitvoeren van verificaties en pigging, tot het stralen en coaten van leidingen en het verwijderen van leidingwerk.

Leidingenonderzoek

Door leidingenonderzoek uit te voeren kunnen beschadigingen aan de leidingen worden gedetecteerd. Oosterhof Holman Milieutechniek faciliteert onderzoek en inspecties van derden door het leveren van materieel en mankracht. We realiseren onder andere stabiele bouwputten ten behoeve van verificatie-inspecties aan leidingen en assisteren bij pigruns. Hierbij volgen we strikt de wetgeving en houden goed rekening met omgevingsfactoren. Vooral het veiligheidsaspect is hierbij van belang; het moet een veilige werkplek zijn met minimale hinder voor de omgeving.

Stralen en coaten

Een goede voorbehandeling is zeer belangrijk in het onderhoudsproces. De beste reinigingsmethode voor staal is het stralen van het materiaal. Met behulp van straalgrit worden vuil, roest, verf en andere oneffenheden van de stalen constructies gestraald. Tevens wordt hierdoor het oppervlak goed opgeruwd, waardoor een perfecte hechting ontstaat voor de coatingslaag. Na het stralen is het belangrijk dat de constructie wordt voorzien van een beschermende laag om corrosie in de toekomst te voorkomen. Afhankelijk van de constructie wordt gekozen voor een bitumineuze coating of een twee componenten PU coating. Tot slot wordt de aangebrachte coating volledig gecontroleerd met een afvonkapparaat. Met behulp van tenten en droog/heater-combinaties kunnen onze werkzaamheden altijd worden uitgevoerd.

Door een beschermende laag aan te brengen wordt corrosie in de toekomst voorkomen

Calamiteiten leidingen

Omdat we snel kunnen schakelen en binnen een paar uur paraat kunnen staan, wordt Oosterhof Holman Milieutechniek vaak ingeschakeld bij calamiteiten. Bijvoorbeeld wanneer er een gasleiding bloot is komen liggen of is beschadigd. We mobiliseren niet alleen een ploeg met vakmensen, maar zorgen er ook voor dat we snel een werkplek inrichten conform wet- en regelgeving.

Corrosiebescherming

Oosterhof Holman Milieutechniek werkt ook met het Kebutyl systeem, een corrosiebeschermingssysteem voor het bekleden van stalen pijpleidingen. Dit zorgt voor optimale bescherming voor waterdamp en zuurstof.

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN