Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Kabels en leidingen

Pijpleidingen

In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometers aan ondergrondse kabels en leidingen. Het gaat hier onder andere om leidingen voor water, gas en olie. Deze leidingen hebben een cruciale rol in het dagelijkse leven van huishoudens.

De leidingen staan voortdurend bloot aan invloeden van buitenaf. De grond is niet alleen onderhevig aan weersinvloeden, maar wordt ook bewerkt door agrariërs. Daarnaast worden sloten opgeschoond en greppels gegraven en uitgediept.

Hierdoor zijn de leidingen onderhevig aan onderhoud of kunnen ze zelfs beschadigd raken. Dit terwijl er gevaarlijke stoffen veilig vervoerd moeten worden door de leidingen. Elke beschadiging kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid.

Bij het vrijkomen van deze gevaarlijke stoffen kan acuut gevaar ontstaan voor de gehele omgeving. Je kan hierbij denken aan explosiegevaar of het gevaar van vergiftiging voor mens en dier.

Veiligheid op nummer 1

De invloeden van buitenaf zijn niet of nauwelijks te veranderen, terwijl de veiligheid van de leidingen wel gewaarborgd moet worden. In de ideale wereld zouden deze leidingen geen onderhoud nodig hebben en zouden de invloeden van buitenaf geen effect hebben op de leidingen.

Hier valt echter niks aan te veranderen, vandaar dat het waarborgen van de leidingen en onderhoud noodzakelijk is. Tevens zijn er leidingen die niet meer gebruikt worden, maar deze bevinden zich nog wel in de ondergrond. Veel van deze leidingen zijn niet goed bijgehouden in het kabels- en leidingen informatiecentrum, waardoor deze leidingen opgespoord moeten worden.

Waarborging, onderhoud en saneren

Om externe beschadigingen te voorkomen, is het belangrijk dat leidingen diep genoeg in de grond liggen. Hiermee voorkomen we dat de leidingen beschadigd raken en kunnen ze nog jaren veilig functioneren. Oosterhof Holman is een veelgevraagde partner als het gaat om het waarborgen van de veilige ligging van olie- en gasleidingen.

In grote lijnen bestaan de maatregelen die we nemen uit:

Daarnaast bieden we optimale bescherming voor diverse stalen constructies. Conform de stringente veiligheidseisen passen we onderhoud toe aan verschillende leidingen, waarbij we beschikken over alle benodigde certificaten om dit werk uit te voeren. Bij deze werkzaamheden staat veiligheid altijd op nummer 1.

Ook verwijderen we buiten bedrijf gestelde leidingen, waarbij we tevens de oplossingen bieden om de leidingen op te sporen. Bij het verwijderen van de leidingen ontzorgen we de klant met de procedures voor vergunningen.

Tijdens het verwijderen van ondergronds leidingwerk streven wij naar zo weinig mogelijk overlast. Wij richten smalle werkstroken in met weinig grondverzet. Dit is mogelijk doordat een kraan met trekblok de leiding met kleinere diameters uit de grond trekt. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de leidingen op veilige en efficiënte wijze worden verwijderd. Na het verwijderen wordt de werkstrook cultuurtechnisch hersteld of in originele staat teruggebracht. De achtergebleven holtes vullen we op met zand, dämmer of (hard)schuim.

Referentie

Al meer dan tien jaar voert Oosterhof Holman door het hele land projecten uit die betrekking hebben op het waarborgen, saneren en onderhouden van warmte, gas en waterleidingen. Deze projecten voeren we uit voor partijen zoals o.a. Gasunie en RRP. Voorbeeld van een project dat is uitgevoerd, is de ontmanteling van 6,7 kilometer leidingwerk in Kootstertille.

Tijdens dit project hebben we een 352 meter lange leiding verwijderd in een half uur. Hierna hebben we de projectplaats weer in ere hersteld. Meer weten? Klik dan op onderstaand contactformulier!

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN