Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Home

Samenwerken aan de infrastructuur van nu en de toekomst

Infrastructuur is wat ons verbindt, waar onze samenleving op draait. De ambities voor een duurzame toekomst zijn groot, kijkend naar het Klimaatakkoord en de Bouwagenda. Wij maken klimaatdoelen concreet en tastbaar, waarbij kennis en praktijk hand in hand gaan. Zo dragen onze innovaties bij aan toekomstbestendige infrastructuur, die veel verder reikt dan de weg.

Concrete innovaties

Bekijk de video om een beeld te krijgen van onze innovaties en wat ze bijdragen aan het concretiseren van de duurzaamheidsambities:

Innovatieproeftuin BuildinG

Nederland wordt duurzaam, klimaatbestendig en circulair. De bouw speelt hierin een sleutelrol. Maar dit kan alleen als we onszelf opnieuw uitvinden. Daarom komt er op het terrein van BuildinG, op het Zernikecomplex in Groningen, een living lab voor bouwkundige en infrastructurele innovaties. Met een duidelijke focus op klimaatadaptie en het daadwerkelijk ontwikkelen van nieuwe technieken en concepten. Het living lab voor de infra is een samenwerking van adviesbureau Ohpen Ingenieurs, civieltechnisch adviseur PolyCiviel, stichting BuildinG en Koninklijke Oosterhof Holman. De proeftuin biedt ruimte om te onderzoeken, testen en valideren. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met de onderwijsinstellingen van Zernike. Diverse afstudeerders van de Hanzehogeschool (Built Environment) zijn al aangehaakt. BuildinG is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig en aardbevingsbestendig bouwen. Maar nu ook voor bouwkundige en infrastructurele innovaties. De initiatiefnemers nemen niet alleen actief deel aan de ontwikkeling van de proeftuin, naar zijn ook mede investeerders.

Zestal baanbrekende innovaties

Om de proeftuin en nieuwe bouwconcepten toegankelijk te maken is infrastructuur nodig. Van de nood wordt een deugd gemaakt door een zestal baanbrekende innovaties op het gebied van asfalt- en betonverharding, waterbeheersing en slimme nutsvoorzieningen toe te passen.

Bekijk hier de presentatie over de Innovatieproeftuin >>

Doet u mee?

Dat wij als Koninklijke Oosterhof Holman al inspelen op de richting die de Bouwagenda aanwijst,
kunnen we aantonen. Maar we zijn er nog niet. Onze drive om voorop te lopen en vroegtijdig te anticiperen op veranderingen zetten we in de toekomst voort, zeker nu de uitdagingen groter zijn dan ooit. Dit kunnen we echter niet alleen. Daarom aan u de oproep tot samenwerking en kennisdeling. Doet u mee?

Deel op Facebook Deel op LinkedIN