Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Infra

Levensduur Verlengend Onderhoud

Levensduur verlengend asfaltonderhoud (LVO) kent vele vormen. Maar dat het verouderingsproces aanzienlijk wordt vertraagt en de conditie van het wegdek flink verbetert, is altijd de uitkomst. Dit maakt constructief onderhoud minder snel noodzakelijk. Bovendien levert dit preventieve onderhoud over een periode van 10 tot 20 jaar een aanzienlijke besparing in onderhoudskosten op. Oosterhof Holman Infra mag zich met recht expert noemen op dit gebied. Denk aan slijtlagen, voegvulling, EAB (Emulsie Asfalt Beton) en de toepassing van membranen. Ook wordt er veel aan duurzame innovatie gedaan op dit gebied: stil en reflecterend asfalt en CO2-absorberend asfalt zijn hier tastbare voorbeelden van.

Slijtlagen

Slijtlagen zijn van cruciaal belang voor de duurzaamheid van een weg. een slijtlaag is van cruciaal belang. Oppervlaktebehandeling van een asfaltweg zorgt ervoor dat de levensduur van een weg met minstens vijf jaar wordt verlengd, en verfraaid. Onmisbaar daarbij is de inzet van hooggekwalificeerde medewerkers en modern materieel. Oosterhof Holman Infra heeft deze kennis en middelen in huis en schroomt niet om hierin keer op keer te vernieuwen.

Blow patchen is een duurzaam en economisch alternatief voor veel traditionele wegdekreparaties

Voegvulling

Scheurvorming in asfalt- en betonwegen is een veel voorkomend schadebeeld. Indien de oorzaak van de scheurvorming het toelaat, kunnen we veel scheuren in de verhardingsconstructies afdichten. Hiermee worden onnodige investeringen voorkomen.

Blowpatching

Oosterhof Holman Infra beschikt over een ‘Patch-matic’-machine, waarmee we op vakkundige wijze de techniek blow patching kunnen uitvoeren. Blow patchen is een duurzaam en economisch alternatief voor veel traditionele wegdekreparaties. Het is bovendien een veelzijdige wegdekreparatietechniek: scheuren, gaten en vorstschades zijn met slechts één werkgang te repareren. Dit maakt de reparaties kostenefficiënt met weinig verkeershinder.

Stil en reflecterend asfalt is verkeersveilig en bespaart zo'n 30 procent op OVL

Stil en reflecterend asfalt

Oosterhof Holman en PolyCiviel hebben in de zomer van 2016 in samenwerking met provincie Groningen proeven uitgevoerd met reflecterend materiaal in stil asfalt. Door reflecterend asfalt toe te passen kan tot 30 procent worden bespaard op de openbare verlichting. Bovendien is het een verkeersveilig alternatief. De resultaten zijn boven verwachting, wat heeft geresulteerd in toepassing op wegen in de gemeente Groningen en Assen. Lees hier meer >>

Deel op Facebook Deel op LinkedIN