Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Carriere

Social Return On Investment (SROI)

De (SROI) ambitie van Koninklijke Oosterhof Holman is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk helpen, te houden en hiermee een toekomst te bieden. Nieuw aangenomen medewerkers krijgen door werkervaring en de juiste begeleiding vanuit Oosterhof Holman een stevige basis en een betere positie op de arbeidsmarkt.

Werving en selectie

Voor de invulling van SROI werken wij samen met de gemeente, het UWV en het werk/leerbedrijf. De betreffende gemeente/UWV/werkleerbedrijf draagt zorg voor de werving en selectie van geschikte SROI kandidaten. Er wordt een duurzame werkplek aangeboden zodat kandidaten een goed beeld krijgen van wat de sector biedt. Daarnaast wordt er een persoonlijk opleidingsplan samengesteld.

Begeleiding

Een goede begeleiding is van groot belang voor een succesvol SROI traject. Oosterhof Holman is een erkend leerbedrijf en beschikt over ervaren en geschoolde vakmannen die SROI kandidaten vaktechnisch begeleiden tijdens hun werkzaamheden. Tevens wordt de kandidaat, vanuit de gemeente en/of het werk/leerbedrijf, begeleidt door een jobcoach. Indien het van beide kanten goed bevalt, krijgt de kandidaat een contract aangeboden. Hiermee krijgt de kandidaat zicht op een duurzame verkleining van de afstand tot de arbeidsmarkt.

De SROI kandidaten hebben dezelfde rechten en plichten als overige medewerkers. Zij ontvangen de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding. Mocht een kandidaat voortijdig uitvallen, dan kan er door de nauwe samenwerking met de werkmakelaar en de korte lijnen binnen Oosterhof Holman snel geschakeld
worden en een nieuwe kandidaat instromen.

Stageplaatsen

Oosterhof Holman probeert door middel van stageplaatsen zoveel mogelijk bij te dragen aan het opleiden van  potentiele werknemers. Wij bieden jaarlijkse circa 20 stageplekken ter beschikking. Het komt regelmatig voor dat wij stagiaires na afronding van hun opleiding een vaste dienstbetrekking aanbieden.  Om Oosterhof Holman als erkend leerbedrijf te promoten nemen wij tevens deel aan diverse stagemarkten van zowel de hogescholen als ROC’s .

BBL werkplekken

Oosterhof Holman ziet het opleiden van vakmensen als een goede investering in de toekomst. Per jaar begeleiden wij circa 10 BBL-leerlingen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN