Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Home

Bouwteams

Voor het realiseren van civiele projecten kiezen gemeenten, provincies en waterschappen steeds vaker voor een bouwteam als samenwerkings- en contractvorm. In een bouwteam trekken de opdrachtgever, diens adviseur(s) en de aannemer samen op om een bouwproject te realiseren. In deze samenstelling ontfermen ze zich over (een deel van) het ontwerpproces en de uitvoering.

Het doel van een bouwteam is dat de aannemer zijn kennis al in het ontwerptraject kan inbrengen, om in gezamenlijkheid tot de beste en meest efficiënte oplossingen te komen. Werken in een bouwteam heeft verschillende voordelen, zowel voor de opdrachtgever als opdrachtnemer. Met onze ruime ervaring (>15 projecten) in bouwteams, helpen we onze opdrachtgevers deze voordelen optimaal te benutten.

Voordelen van een bouwteam

De voordelen voor beide partijen betalen zich uit in:

De Nelson Mandelabrug hebben we in bouwteamsamenwerking met de gemeente Lelystad gerealiseerd

Optimale samenwerking in bouwteam

Inmiddels hebben we met succes in meer dan 15 bouwteams gewerkt. We hebben tijdens deze projecten geleerd dat het fundament van een succesvol bouwteam ligt in een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Bij het opstarten van de samenwerking hebben we hier aandacht voor. Door het selecteren van bouwteamleden met aantoonbare samenwerkingscompetenties, maar ook door de tijd te nemen om elkaar goed te leren kennen. Wanneer je van elkaar de sterkten en zwakten weet, wordt samenwerken zoveel makkelijker en prettiger. Zonder een goede samenwerking zullen de acht hiervoor benoemde voordelen niet behaald worden.

Inspelen op behoeften opdrachtgever

Als we iets hebben geleerd met onze ervaringen in bouwteams, is dat elk bouwteam anders is. En niet alleen in de (technische) projectdoelstellingen. Iedere opdrachtgever zijn eigen voorkeuren over de rolverdeling binnen het bouwteam. Met onze organisatiestructuur kunnen we hier perfect op inspelen. Binnen onze organisatie beschikken we over een breed spectrum aan kennis: Infra, Beton- en Waterbouw, Groen, Ingenieursdiensten en R&D. De benodigde specialismen in het bouwteam, kunnen we vaak vanuit onze eigen organisatie aan tafel zetten.

Ervaren bouwteampartner

De bouwteamprojecten die we inmiddels hebben afgerond, zijn stuk voor stuk werken waar we trots op zijn. We hebben aangetoond in staat te zijn om te leveren wat de opdrachtgever voor ogen had. En vaak nog meer dan dat. Dit blijkt onder andere uit de Past Performance scores die we hebben mogen ontvangen. [invoegen PP scores]. Enkele bouwteamprojecten waar we in het bijzonder trots op zijn:

 

Geïnteresseerd in een bouwteamsamenwerking met Oosterhof Holman?

Bent  u op zoek naar een ervaren bouwteampartner die u kan helpen met het ontwerp en de realisatie van  uw project? Oosterhof Holman pakt het samen met u op.

Neem voor meer informatie contact op met:

Onze ervaren bouwteamspecialist
Taeke Visser Hoofd Bedrijfsbureau
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN