Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Waterbouwer in hart en nieren

We leven in een omgeving waar we hebben leren omgaan met water: Nederland en water zijn door de Noordzee en talloze rivieren en kanalen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om ons land bewoonbaar te houden, zijn waterbouwers hard nodig. Om de dijken sterk genoeg te houden, om het waterpeil op niveau te houden en bruggen te bouwen om Nederland mobiel te houden. We zijn trots dat we met ons bedrijf hier een bijdrage aan mogen en kunnen leveren.

Oosterhof Holman Beton en Waterbouw, is een waterbouwer in de breedste zin van het woord. We hebben een schat aan ervaring met het bouwen van constructies aan- en op het water. Van traditioneel ambachtelijk werk, tot duurzame innovaties. Van houten vissteigers tot beweegbare bruggen en monumentale sluizen.

Eigen mensen en materieel voor waterbouw

Met onze vakmensen en het gespecialiseerde materieel kunnen wij aan alle klantwensen voldoen. We zijn hierin niet alleen een bouwer, maar ook een maker. We beschikken over en eigen houtwerkplaats én een staalwerkplaats, waar we jaarrond burgdelen, sluisdeuren, steigers, remmingwerken en kadeconstructies zelf maken. De realisatie van waterbouwkundige constructies pakken we zodoende van begin tot eind op: Het ontwerpen van constructies, het fabriceren én het plaatsen kunnen we in eigen beheer uitvoeren. Door dit in eigen beheer met eigen personeel uit te voeren kunnen we kwaliteit en veiligheid op onze werken waarborgen, we staan voor onze producten.

Een van de door ons vernieuwde bruggen in Aduarderzijl

Bruggen en remmingwerk

Jaarlijks maken we meer dan 50 bruggen. In verschillende formaten, van voetgangersbruggen tot beweegbare verkeersbruggen. Het maakt voor ons niet uit of onze klanten op zoek zijn naar een houten, stalen of een kunststof brug. Alle soorten bruggen kunnen we zelf ontwerpen, fabriceren en plaatsen, met eigen mensen en materieel.

De Pieter Smitbrug tussen Blauwe Stad en Winschoten

Kade- en oeverconstructies en steigers

Om zowel grond- en water te keren, zijn in Nederland zijn vele kilometers aan oeverconstructies, zoals kademuren, beschoeiing en damwanden aanwezig. Een groot deel van deze onderdelen is al aan vervanging toe, of zal in de loop der jaren vervangen moeten worden. Met onze eigen werkschepen brengen we door heel Nederland kade- en oeverconstructies aan. Ook kunt u bij ons terecht voor het aanleggen en onderhouden van jachthavens.

Sluisdeuren

Er zijn weinig bedrijven in Nederland die nog traditionele sluisdeuren kunnen fabriceren. Wij hebben de specialisten en faciliteiten om sluisdeuren van verschillende formaten te maken en te renoveren. Het maakt ons een geschikte partner om monumentale sluizen in ere te herstellen. Dit geldt voor zowel houten- als stalen sluisdeuren.

De sluisdeuren van het Polderhoofdkanaal

Betonconstructie en renovatie

In de waterbouw is beton een veelgebruikt materiaal in de ‘natte bouw’. Beton vergt nauwelijks onderhoud, is waterdicht en gaat vele jaren mee. Denk maar eens aan alle betonnen bruggen die ons land rijk is. We gebruiken beton voor verschillende toepassingen op- en aan het water. In brugdekken, funderingspalen, deksloven. Afhankelijk van de situatie kunnen we beton in het werk storten, of geprefabriceerd aanleveren.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een ervaren waterbouwer en bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

De specialist
Taeke Visser Bedrijfsdirecteur OHBW
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN