Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Steigerwerken

Een steiger is een plaats om aan te meren of een plaats om lekker te ontspannen. We bouwen steigers voor woningen aan het water, maar ook complete jachthavens. Geen situatie of toepassing is gelijk, daarom vraagt het ontwerpen van een steiger om een flinke dosis praktische kennis en ervaring. Door onze jarenlange ervaring kunnen we in nauw overleg met de klant tot de beste oplossing komen. Steigerwerken maken we uit hout, staal, kunststof of een combinatie van materialen.

Houten steigers

Van oudsher worden steigers en vlonders uit hout vervaardigd. Houten steigers hebben een mooie, traditionele uitstraling. En wanneer er gekozen wordt voor duurzame houtsoorten, zoals Azobé of Basralocus, gaan de steigers jarenlang mee. We maken voor het maken van houten steigers enkel gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. U kunt er dus zeker van zijn dat alle planken en palen op een duurzame manier zijn verkregen.

De houten steiger is een traditionele, maar ook duurzame optie

Betonnen steigers

Vooral als het gaat om drijvende steigers, wordt vaak gekozen voor een betonnen oplossing. De betonnen steiger heeft geen onderhoud nodig, en biedt jarenlang een solide aanmeerplaats voor schepen. Het kan in verschillende afmetingen en vormen vervaardigd worden, terwijl ze ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Kunststof steigers

We leveren steeds vaker steigers die zijn gemaakt uit kunststoffen, zoals KLP. Het is een constructie die lang meegaat, vaak zo’n 50 jaar. De steigers kunnen gemaakt worden uit 100% gerecyclede materialen. De lange levensduur van het materiaal en het feit dat het is geproduceerd met afvalplastic maken dit een duurzame keuze!

Inspectie en onderhoud

Om de veiligheid en de kwaliteit van de steiger te waarborgen, is periodiek onderhoud nodig. We beschikken over de kennis om uw steigers te inspecteren en te bepalen of onderhoud of vervanging nodig is.

Geinteresseerd?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met:

Onze ervaren steiger specialist
Taeke Visser Hoofd Bedrijfsbureau
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN