Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Sluisdeuren

Oosterhof Holman Beton- en waterbouw is als een van de weinige bedrijven in Nederland gespecialiseerd in het ambachtelijk ontwerpen, in eigen huis vervaardigen en inhangen van houten sluisdeuren. Een sluisdeur bestaat uit een bewerkelijke constructie. De harren en tussenregels worden door middel van complexe verbindingen in elkaar gezet, wat millimeterwerk is. Wanneer dit niet nauwkeurig gebeurt, verliest de deur haar sterkte.

De plaatsing van de ambachtelijk vervaardigde sluisdeuren in het Polderhoofdkanaal

Staalwerk

Naast het benodigde houtwerk is ook staalwerk nodig voor een goed functionerende deur. Beugels, hijsvoorzieningen en draaipunten kunnen door ons nieuw worden gemaakt of gerenoveerd. Omdat geen sluisdeur hetzelfde is, vergt dit maatwerk.

Renovatie en reparatie

De meeste houten sluisdeuren worden gemaakt van hardhout en hebben een levensduur van circa 50 jaar. Om deze levensduur ook daadwerkelijk te halen of zelfs te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Renoveren is een goede oplossing. Hierbij wordt meestal het kleedhout, dat aangetast is ter hoogte van de waterlijn, vervangen. Het staal wordt behandeld en het draaipunt wordt geïnspecteerd. Met goed onderhoud en periodieke inspecties kan de levensduur van een deur worden verlengd. Zo kan Oosterhof Holman Beton- en waterbouw een gedegen onderhoudsplan opstellen.

Eigen sluisdeuren werkplaats

Onze eigen ervaren timmermannen maken de sluisdeuren in de speciaal hiervoor ingerichte werkplaats in Harlingen. In 2010 zijn in deze loods de grootste houten deuren van Europa gemaakt, namelijk de sluisdeuren in de haven van Antwerpen. We kunnen de deuren transporteren over het water vanuit onze loods die gelegen is aan de kade.

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN