Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Remmingwerken

Remmingwerken bieden kwetsbare kunstwerken, zoals bruggen, sluizen en kademuren bescherming. De constructie voorkomt dat schepen in aanraking komen met het kunstwerk, maar biedt ze ook de gelegenheid om te wachten wanneer de brug of sluis is geopend. Op het remmingwerk worden grote krachten uitgeoefend. De constructie moet daarom tegen een stootje kunnen.

Remmingwerk wordt daarom vaak opgebouwd uit stevige houten- of stalen palen, die zijn voorzien van horizontaal bevestigde ‘wrijfgordingen’. Deze combinatie zorgt ervoor dat schepen geen schade veroorzaken aan de kunstwerken, maar bij minimale impact ook zelf geen schade oplopen.  Met ons eigen werkschepen en onze eigen vakmensen, pakken we remmingwerk projecten van A tot Z voor onze klanten op.

De staalwerkplaats in Harlingen

Onderhoud en renovatie remmingwerk

Om de functionaliteit van het remmingwerk te behouden, en de kunstwerken te blijven beschermen, heeft remmingwerk regelmatig onderhoud nodig en is het op termijn aan vervanging toe. Vooral rond de waterlijn zijn stalen- en houten constructies gevoelig voor aftakeling door respectievelijk houtrot of corrosie. Staalconservering of het vervangen van (een deel van) de constructie is dan een passende oplossing om de levensduur van het remmingwerk te verlengen.

Het is niet altijd nodig om de volledige constructie te vervangen. Bijvoorbeeld, het onderste deel van een houten meerpaal, dat altijd onder water ligt, gaat veel langer mee dat het deel rond- en boven de waterlijn. Door onderwater de paal af te zagen, kunnen we een koppelstuk aanbrengen, en een nieuw bovendeel van de paal aanbrengen. De paal kan vervolgens weer jaren mee.

-

Bouwen remmingwerk

We hebben zelf de tekenaars en ontwerpers in huis om remmingwerk te maken dat geschikt is voor elke omgeving. Variërend in formaat en materiaal. Geschikt voor alle scheepvaartklassen. Het is voor ons mogelijk om een remmingwerk constructie te leveren in FSC-gecertificeerd hardhout of (gecoat) staal, maar ook deels in kunststof. Uiteraard is een combinatie van deze materialen ook mogelijk.

Van oudsher worden remmingwerken van hardhout gemaakt. Wanneer een schip in aanraking komt met het remmingwerk, ontstaat geen (lak)schade. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker stalen palen met houten, of kunststof gordingen. Afhankelijk van de constructie-eisen en de esthetische wensen, kunnen we alle soorten remmingwerk leveren en plaatsen.

-

Eigen staalwerkplaats

Waterbouwconstructies vragen om degelijke constructieve verbindingen of tijdelijke ondersteuningsconstructies. Deze produceren wij in onze eigen staalwerkplaats in Harlingen. Hierin vervaardigen we:

Ook produceren we hier voor onze projecten kleinere onderdelen die komen kijken bij waterbouw en remmingwerk. Denk aan paalmutsen, bolders en haalbeugels. Doordat we onze eigen werkplaats hebben, bent u niet afhankelijk van de levertijden van een externe leverancier.

Duurzaamheid en remmingwerken

Verspreid over ons land staan duizenden houten remmingwerken die hoogwaardig herbruikbaar zijn voor verschillende doeleinden. Vooral de houten meerpalen die altijd onder water hebben gestaan komen hiervoor in aanmerking. Vanuit onze grote voorraad op onze vestiging in Harlingen, hergebruiken we houten palen bij voorkeur opnieuw als paal maar ook in wrijfgordingen voor nieuw remmingwerk, in de woningbouw, of bijvoorbeeld (tuin)meubilair.

Ook als u advies wil over de meest duurzame uitvoering van uw remmingwerk, of het onderhoud hiervan, kunnen we u helpen. Voor verschillende materialencombinaties, rekenen we de milieu impact uit, om op die manier de meest duurzame keuze voor u af te wegen in relatie tot de realisatiekosten.

Geïnteresseerd in remmingwerk van Oosterhof Holman?

Heeft u interesse voor een onderhoudsproject van remmingwerk, of bent u opzoek naar een partner die een volledig project voor u tekent, construeert en plaatst? Oosterhof Holman pakt de gehele uitvoer samen met u op.

Neem voor meer informatie contact op met:

Onze remmingwerk specialist
Taeke Visser Hoofd Bedrijfsbureau
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN