Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Ontwerp en Engineering

Door onze ruime ervaring in de waterbouw weten we als geen ander waar een goed, degelijk en esthetisch mooi ontwerp aan moet voldoen. Dit heeft onder meer geresulteerd in 3D ontwerpen voor jachthavens, bruggen (ophaalbruggen en vaste bruggen), loodsen voor sloepen en oeverconstructies. Om een indruk te geven van onze werkwijze nemen we u stapsgewijs mee in het ontwerp van de remmingwerken van de Tesselsebrug in Alkmaar.

Fase 1: Ontwerp en detail engineering

Om te beginnen wordt er een 3D model gemaakt op basis van de klanteisen. Dit kan een bestek, programma van eisen of ontwerpschets zijn. Met deze werkwijze worden eventuele knelpunten in de ontwerpfase ondervangen.

Het eerste 3D ontwerp van het remmingwerk van de Tesselsebrug

Fase 2: Inkoop

Op basis van het 3D model wordt de inkoop aangestuurd middels het CAD-CAM principe. Dit houdt in dat producten een op een worden geproduceerd vanuit het 3D model. Hierdoor worden fouten in de maatvoering voorkomen en wordt materiaalverspilling geminimaliseerd.

Fase 3: Productie

Op basis van het 3D model worden er 2D productietekeningen gemaakt.

De 2D productietekeningen van de remmingwerken

Fase 4: Maatvoering op locatie

Na de productie wordt de maatvoering op locatie uitgevoerd door de landmeetkundige dienst. Ook dit gebeurt op basis van het 3D model, dat is overgezet in het RD-coördinatenstelsel.

Het 3D model is overgezet in het RD-coördinatenstelsel
Daarna zijn de nieuwe remmingwerken aangebracht

Fase 5: Oplevering

Tot slot wordt het product op locatie afgeleverd. In dit geval dus de nieuwe remmingwerken van de Tesselsebrug in Alkmaar.

Het eindresultaat bij de Tesselsebrug in Alkmaar
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN