Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Houtbouwer in de waterbouw: traditioneel en duurzaam

Hout en waterbouw, het is een huwelijk dat al vele eeuwen stand houdt. Hoewel we in de waterbouw steeds vaker beton en kunststoffen zien terugkomen, blijven onze klanten vaak terugvallen op hout. En dat is niet vreemd. Tropische hardhoutsoorten bieden een duurzame oplossing, en met de juiste toepassing wordt een lange levensduur gehaald. En omdat wij uitsluitend gebruik maken van hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC of gelijkwaardig) is het een keuze met een minimale impact op het milieu: een prachtig hernieuwbaar product! Daarnaast mogen we ook de esthetische waarde van houten bruggen en traditionele houten sluisdeuren niet onderschatten. Het is een natuurproduct dat in de loop der jaren nóg mooier wordt en nóg meer karakter krijgt. In de waterbouw, mag de houtbouwer als ambachtelijk beroep nooit verloren gaan.

Echte houtbouwer

Uit onze naam valt het niet af te leiden, maar Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw is een échte houtbouwer. Voor wie onze hoofdvestiging in Harlingen bezoekt is het direct duidelijk: Hier wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan houten constructies voor de waterbouw. We passen hout toe bij het maken van verschillende constructies te bouwen:

Ook in het waddengebied zijn we in staat prachtige houtconstructies in het water te bouwen

Duurzaam natuurproduct

Om houten bouwconstructies te maken met een lange levensduur, zijn sterke hardhoutsoorten nodig. Voor onze houtbouw, maken we daarom veel gebruik van de tropische hardhoutsoorten azobé en basralocus. Wegens de hoge slijtvastheid, stekte en duurzaamheid zijn deze houtsoorten uitermate geschikt voor de natte bouw. Het komt ook steeds vaker voor dat we gebruik maken van andere houtsoorten die minder bekend zijn maar ook deze goede eigenschappen hebben. Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw beschikt over een FSC keurmerk. We garanderen daarom dat het hout dat we gebruiken afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Onze vakmensen aan het werk in de haven van Enkhuizen

Hergebruik voor- en uit houtbouw

Vrijgekomen hout uit meerpalen, remmingwerken en oeverconstructies hergebruiken we zo hoogwaardig mogelijk. De houtsoorten die in ons land in de waterbouw worden toegepast zijn hier vaak geschikt voor. Op verschillende locaties in Noord Nederland beschikken we over een grote voorraad basralocuspalen. De palen worden meestal als paal op een andere locatie hergebruikt maar door deze palen te behandelen en te verzagen, kunnen we ze ook op andere manieren hergebruiken. Bijvoorbeeld als wrijfgordingen voor remmingwerk, maar ook als tuinmeubilair, of balken voor de woningbouw.

Geïnteresseerd in een samenwerking met Oosterhof Holman?

Bent  u op zoek naar een geschikte houtbouwer die u kan helpen met uw project in de grond-, weg- en waterbouw? Neem voor meer informatie contact op met:

Onze ervaren houtbouwer
Taeke Visser Bedrijfsdirecteur OHBW
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN