Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Dijkversterking

Om Nederland droog te houden is bescherming tegen het stijgende water essentieel. De verwachting is dat door de invloed van klimaatverandering de waterstanden in de toekomst alleen maar blijven stijgen. De Nederlandse dijken moeten dus steeds hogere waterstanden keren, terwijl het risico op het faalmechanisme ‘piping’ door het hogere water alleen maar toeneemt. Door onze expertise en innovatiekracht te bundelen, hebben we een passende oplossing voor dit vraagstuk kunnen ontwikkelen.

De Vertitex ©

Geotextiel is een materiaal dat al vaker ingezet wordt bij het verstevigen van dijken. Tot nu toe wordt dit gedaan door een sleuf te graven en deze na het aanbrengen van het geotextiel weer dicht te gooien. Dit maakt de dijk echter juist kwetsbaarder. Daarom ontwikkelden wij een machine die zonder grondroering geotextiel kan aanbrengen; de Vertitex. Met behulp van een drukmes wordt het doek in de bodem gebracht. Het systeem is zodanig ontworpen dat er geen beweging tussen het doek en de omliggende bodem plaatsvindt. Dit heeft het grote voordeel dat er geen versmering van het geotextiel ontstaat, zo blijven de waterdoorlatende eigenschappen van het doek behouden. Het verplaatsen van de machine doen we met behulp van twee hydraulische rupskranen. De kranen vormen samen ook het balansgewicht dat nodig is om het mes de grond in te drukken. Daarnaast benutten wij de aanwezige hydraulische installatie van een van de twee kranen voor het besturen van de drukstelling. We kunnen het geotextieldoek uitrusten met een netwerk van sensoren. Hierdoor kan de stabiliteit van het dijktalud continu gemonitord worden. Naast het aanbrengen van zanddicht geotextiel (met sensoren) kunnen wij ook waterdichte schermen aanbrengen met behulp van deze machine.

Voordelen

Waarom met ons samenwerken?

Oosterhof Holman is een bedrijf dat altijd innoveert. Continu verbeteren zit in onze genen, onze methode voor het aanbrengen van geotextiel is daar een voorbeeld van. Wij kunnen dit met lichter materieel dan tot nu toe mogelijk was. Daarnaast bieden wij een meetsysteem dat het gedrag van een waterkering in kaart brengt en uniek is in de wereld. We zijn ervan overtuigd een dijk van een oplossing te hebben ontwikkeld voor iedere waterbeheerder in Nederland.

Geïnteresseerd?

Wij zijn er klaar voor om dit in de praktijk te brengen en zoeken een partij die deze innovatie samen met ons wil toepassen. Bent u geïnteresseerd in onze machine en de mogelijkheden? Neem dan contact op met:
Ronald Silvius (projectleider)
RSilvius@oosterhofholman.nl
+31 6 29591541

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN