Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Bruggenbouw

Het omgaan met water kunnen we als Nederlanders inmiddels als een stuk cultureel erfgoed beschouwen. Het is ons in de loop der jaren gelukt om ons land bewoonbaar te houden, maar ook zijn we in staat gebleken met bruggenbouw verschillende delen van ons land over het water met elkaar te verbinden. Het bouwen van een brug is niet zomaar iets. Het is een samenspel van constructieve berekeningen, stevige en duurzame materialen en bouwkundige knowhow.

Op veel plekken in Nederland heeft Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw haar handtekening neergezet met de bouw van bruggen van:

Of het nu gaat om het bouwen van een houten loopbrug, of een beweegbare brug in CEMT klasse V: wij zijn de bruggenbouwer die voor elke situatie de passende brug kan realiseren.

Pieter Smitbrug

Bruggenbouw van ontwerp tot onderhoud

De organisatie van Oosterhof Holman is erop ingesteld om het volledige ontwerp- en realisatietraject van een brug op te pakken. We beschikken over de experts en de faciliteiten om de brug te ontwerpen, maar ook te fabriceren en te plaatsen. Onze vakmensen maken hierbij het verschil, evenals de korte lijnen tussen de verschillende specialismen. Het maakt dat we altijd aan de wens van onze klanten kunnen voldoen. Maximale klantwaarde is waar we iedere dag naar streven.

Op onze vestiging in Harlingen beschikken we over eigen hout- en staalwerkplaatsen. Hier bouwen we zelf complete brugdelen: brugdekken, liggers en leuningen. Steeds vaker prefabriceren we in onze werkplaats de volledige brugdekken inclusief leuningen. Ze gaan dan in één geheel op transport naar de werklocatie. Hiermee besparen we transportbewegingen en hoeven we minder tijd op de werklocatie door te brengen. Een duurzame en hinderbeperkende manier van werken!

-

Houten bruggen

Traditioneel worden in de waterbouw veel hardhouten elementen toegepast, vooral bij fiets- en voetgangersbruggen. Wij zijn gespecialiseerd in ontwerp, constructie en plaatsing van hardhouten bruggen en brugcomponenten. Houten bruggen worden meestal prefab op het werk aangeleverd. De bovenbouw wordt in onze eigen houtwerkplaats te Harlingen samengesteld. Dit maakt een snelle productie mogelijk. Bovendien garandeert werk in de werkplaats een hoog kwaliteitsniveau en een kortere realisatietijd. De overlast van bruggenbouw voor de gebruiker wordt daarmee beperkt. Dit alles vergt een goede coördinatie en vakmanschap, wat bij de waterbouwers in Harlingen in vertrouwde handen is. We bouwen de bruggen van tropisch hardhout uit duurzaam beheerde bossen, hout is bij uitstek het duurzame biobased materiaal dat ook weer aangroeit.

Combinatie diverse materialen

De waterbouw, waar veel hardhouten elementen worden toegepast als het gaat om brugtoepassingen, vraagt om sterke degelijke verbindingen. Daarom wordt veelal gekozen voor thermisch verzinkt staal. In onze staalwerkplaats worden de verbindingen op maat gemaakt en daarna thermisch verzinkt in het werk toegepast. Een brugconstructie, die bestaat uit een stalen frame en afgewerkt wordt met een houten of kunststoffen dek, is hiervoor uitermate geschikt.

Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw kan ook bij deze projecten van begin tot eind de regie in handen nemen, of samen met de opdrachtgever tot een gedragen resultaat komen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Nelson Mandelabrug in Lelystad en de Brug Dronryp.

Brugverbindingen worden op maat gemaakt in onze staalwerkplaats

Vaste en beweegbare bruggenbouw

Hoe groter de brug, hoe complexer het realisatieproces. De bruggenbouwer dient met verschillende factoren rekening te houden, onder andere:

Nelson Mandelabrug Lelystad

Waarom bruggen bouwen met Oosterhof Holman?

Wij bieden duurzame, milieuvriendelijke en innovatieve constructies voor het bouwen van bruggen. Daarbij werken we met verschillende soorten materialen als beton, hout en staal tot een stevig geheel. Continue verbetering zit in onze genen. We zijn ervan overtuigd dat monumentale aanzichten niet verloren mogen gaan en hebben de ervaren vakmensen voor het restaureren of vernieuwen van monumentale hameipoorten in een drukke binnenstad. Tegelijk bouwen we de moderne bruggen van de toekomst.

Restauratie historische sluizencomplex Aduarderzijl begint met vervanging bruggen

Geïnteresseerd?

Bent u opzoek naar een bruggenbouwer voor uw project? Wij werken uw ideeën graag uit tot ontwerp en pakken projecten duurzaam aan.

Meer weten over onze diensten?
Taeke Visser Bedrijfsdirecteur OHBW
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN