Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Bruggenbouw

Op veel plekken in Nederland heeft Oosterhof Holman Beton- en waterbouw haar handtekening neergezet met de bouw van bruggen van hout, staal, composiet, beton of een combinatie hiervan.

Betonconstructies

De betonconstructie is hét constructieve onderdeel van een kunstwerk, omdat deze de verkeersbelasting moet afdragen naar de fundering. Betonnen onderdelen kunnen deels prefab aangeleverd worden. Maar bij bruggenbouw wordt meestal de vorm van het kunstwerk op het werk vervaardigd. Dit vergt vakmanschap, kennis van wapening en het bouwen van deugdelijke bekistingen. Ook architectonisch gecompliceerde vormen, die alleen met behulp van zelfverdichtend beton kunnen worden vervaardigd, zijn voor Oosterhof Holman Beton- en waterbouw geen probleem.

Renovatie aan de Tesselsebrug in Alkmaar

Houten bruggen

Traditioneel worden in de waterbouw veel hardhouten elementen toegepast. Wij zijn gespecialiseerd in ontwerp, constructie en plaatsing van hardhouten componenten; ook bruggen. Houten voet- en fietsbruggen worden meestal prefab op het werk aangeleverd. De bovenbouw wordt in onze eigen houtwerkplaats te Harlingen samengesteld. Dit maakt een snelle productie mogelijk. Bovendien garandeert werk in de werkplaats een hoog kwaliteitsniveau en een kortere realisatietijd. De overlast voor de gebruiker wordt daarmee beperkt. Dit alles vergt een goede coördinatie en vakmanschap, wat bij de waterbouwers in Harlingen in vertrouwde handen is.

De Molenbrug in Oudendijk
Ook het renoveren van historische ophaalbruggen is een van onze expertises

Combinatie diverse materialen

De waterbouw, waar veel hardhouten elementen worden toegepast, vraagt om sterke degelijke verbindingen. Daarom wordt veelal gekozen voor thermisch verzinkt staal. In onze staalwerkplaats worden de verbindingen op maat gemaakt en na een thermisch verzinkte behandeling in het werk toegepast. Een brugconstructie, die bestaat uit een stalen frame en afgewerkt wordt met een houten dek, is hiervoor een uitermate geschikt project.

Ook het vervaardigen van kunststofbruggen behoort tot de mogelijkheden
Brugverbindingen worden op maat gemaakt in onze staalwerkplaats
Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN