Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Woning Ten Post wordt proeftuin voor gezamenlijke versterking en verduurzaming

Van Wijnen, QuakeShield en Urgenda gaan samen kennis en ervaring opdoen met het tegelijkertijd versterken en verduurzamen van woningen, in een door Van Wijnen aangekochte woning aan de Rijksweg in Ten Post. De komende maanden worden in deze particuliere woning nieuwe technieken toegepast. De drie partijen willen een actieve en directe bijdrage leveren aan het veiliger en energieneutraal maken van het woningaanbod in het aardbevingsgebied. Voor de woning wordt een bewoner gezocht die vanaf het begin actief meedenkt en ervaringen wil delen.

Positief tegenwicht

“Er hangt veel negativiteit rondom de aardbevingsproblematiek in het Groningse land. Om een positief tegenwicht te bieden willen we met de duurzame woning in Ten Post laten zien dat we oplossingen kunnen bieden en dat we dit graag samen met de Groningers oppakken” aldus Peter Hutten, regiodirecteur van Van Wijnen Noord. “Van de woningen die versterkt moeten worden is een flink aantal woningen van het type zoals we hebben aangekocht. Samen met onze partners willen we investeren in kennis en ervaring om het gebied veiliger en leefbaarder te maken.”

Bijzondere samenwerking

“Het versterken van de woning gebeurt van binnenuit met QuakeShield”, aldus Peter Westra van QuakeShield. “Dit heeft weinig impact op de directe woonruimte, maar levert wel direct een positieve bijdrage aan de veiligheid en schadelastbeperking. Het is eenvoudig, veilig en snel aan te brengen op ieder woningtype, met een korte doorlooptijd. Het product is wetenschappelijk onderbouwd en inmiddels al meerdere malen succesvol toegepast.”
De bijzondere samenwerking wordt door Urgenda enthousiast ondersteund. Marjan Minnesma: “Het wordt tijd dat de Groningers ook eens iets krijgen wat positief is. Een energieneutraal huis lijkt me dan een mooie stap in de goede richting.”

Deel op Facebook Deel op LinkedIN