Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Vaart in wegwerkzaamheden Wehe-den Hoorn en Leens

Voor de aanpak van de route Wehe-den-Hoorn – Leens – Ulrum zijn de provincie Groningen en gemeente Het Hogeland sinds juni van dit jaar aan de slag met de route door de bebouwde kommen van de dorpen. Omdat landverkeer niet is toegestaan op de N361 reed dat verkeer door de drie kernen. Dat leidde tot verkeersonveiligheid. Om de veiligheid te verbeteren en de woon- en werkomgeving aantrekkelijker te maken, worden de doorgaande routes waar landbouwverkeer gebruik van maakt aangepakt. De uitvoering gaat voorspoedig.

Koninklijke Oosterhof Holman vernieuwt de Mernaweg in Wehe-Den Hoorn. Ongeveer 2 kilometer rijbaan wordt aangepakt. De oude weg en de fundering zijn verwijderd en er is nieuwe riolering aangelegd. Daarna is de fundering vernieuwd en is de weg opnieuw geasfalteerd. Ook is er een klinkerstrook aangebracht. Daardoor lijkt de weg smaller. De verkeerssnelheid wordt zo vergroot. Ook de maximale snelheid van 30 kilometer zorgt voor meer veiligheid voor spelende kinderen, fietsers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers. Het geluid van het wegverkeer neemt ook af.
Tot slot krijgt de stoep nieuwe klinkers en komt er beplanting. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden rond de kerst klaar. De weg kan dan weer jaren mee!

Wethouder Eltjo Dijkhuis is blij met de ontwikkelingen: “De voortgang van dit grote project gaat voorspoedig. Dat is een verdienste van de lokale aannemers. Hiermee zetten we een belangrijke stap op weg naar nog prettiger en veiliger wonen in Het Hogeland.”

Deel op Facebook Deel op LinkedIN