Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Upgrade Zernikelaan gaat door!

De renovatie van Campus Groningen op de Zernikelaan gaat door. Onlangs heeft de Duisenbergvijver een hele metamorfose ondergaan. Het gebied rondom de vijver is opnieuw ingericht, zodat het een aantrekkelijke plek is geworden voor studenten, medewerkers en bezoekers. Met een aangelegd parkje, flaneerboulevard en picknickbanken is de omgeving bij de Duisenbergvijver nu een heerlijke plek om te verblijven. Voor deze metamorfose is de kade van de vijver verlaagd en voorzien van een brede en rolstoeltoegankelijke vlonder over het water.

Het parkje rondom de Duisenbergvijver is ingezaaid via hydroseeding. Dit is een zaaitechniek waarbij het bloemenzaad is gemengd met onder meer papierpulp en een blauw/groene kleurstof. Door de kleurstof, die na 4 dagen is verdwenen, is goed te zien waar de zaden zijn aangebracht. Dit zorgt voor een perfecte verdeling. Papierpulp houdt het water langer vast, waardoor de bloemzaden beter ontkiemen.

Meer biodiversiteit

In het water drijven zogenoemde aquaflora matten, waarin een speciale samenstelling van beplanting is aangebracht. Deze planten zorgen voor verbetering van de waterkwaliteit. Samen met het naastgelegen parkje draagt dit bij aan de ecologische waarde en meer biodiversiteit op de Campus.

Upgrade Zernikelaan

De Duisenbergvijver maakt onderdeel uit van het project Upgrade Zernikelaan, waarbij Koninklijke Oosterhof Holman de gehele Zernikelaan wordt vernieuwd en de verblijfskwaliteit van Campus Groningen wordt verbeterd. Het gebied wordt als totaal toegankelijker en aantrekkelijker en geeft een impuls aan de werkgelegenheid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Zernikelaan voor de start van het nieuwe studiejaar gereed. De groenvoorziening wordt in het najaar nog aangebracht.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN