Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Opening fietspad en fietstunnel Midlum

Vrijdag zijn 65 kinderen van basisschool Middelstein op hun versierde fietsen door de nieuwe fietstunnel. De fietstunnel is hiermee officieel in gebruik genomen. De fietstunnel in de nieuwe fietsverbinding zorgt ervoor dat schoolgaande kinderen uit Wijnaldum veilig en snel naar basisschool Middelstein in Midlum kunnen fietsen.

Lang gekoesterde wens van dorpen

Wethouder Harry Boon: “De realisatie van deze fietsverbinding was een lang gekoesterde wens van het dorp Wijnaldum nadat de basisschool daar moest worden gesloten. Nu kan de schooljeugd  veel veiliger en sneller naar de school in Midlum fietsen. En daarbij kan men  op deze route ook nog eens genieten van het prachtige landschap. Het fietspad past daardoor prima bij de wens voor recreatieve wandel- en fietspaden buiten de stad en dorpen”.

Geslaagde opening

Meerdere kinderen vielen in de prijzen met hun versierde fiets. In elke klas reikte wethouder Boon drie prijzen uit. Verder kregen alle kinderen van Oosterhof Holman een goodiebag. Daarnaast had Oosterhof Holman voor de kinderen en andere aanwezigen een ijskokar geregeld om na de opening een ijsje te komen halen. Al met al een zeer geslaagde opening!

11 tunnelelementen van elk 28 ton

Voor de bouw van de fietstunnel onder de Zuidwalweg (N390) is de provinciale weg in maart dit jaar twee weekenden afgesloten geweest. Het asfalt werd gefreesd en de wegfundering werd weggehaald. Direct hierna werd met drie graafmachines het gat voor de fietstunnel gemaakt. In totaal zijn er 11 elementen geplaatst om de tunnel te realiseren. Ieder element weegt 28 ton. Eerder konden de werkzaamheden live via een webcam gevolgd konden worden. De beelden zijn terug te bekijken in de vorm van een timelapse op YouTube.

Samenwerking met provincie

De gemeente werkt in dit project samen met Provincie Fryslân vanwege het kruisen van de provinciale weg. De provincie heeft een subsidie van € 200.000 beschikbaar gesteld uit het programma Fyts!mpuls voor het realiseren van de fietstunnel.

[Foto’s door Joachim de Ruijter]

Deel op Facebook Deel op LinkedIN