Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Open dag: Een duurzaam erf in de praktijk

In samenwerking met melkveehouder de Boer-Hoving in Makkinga organiseert Koninklijke Oosterhof Holman op donderdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur een open dag, met als centraal thema het voorkomen van erfafspoeling in de praktijk. Samen met andere partijen, waaronder Bosch Beton en Agridek, wordt een inhoudelijk programma met vooral een praktische insteek gepresenteerd. Met daarnaast volop aandacht voor duurzame energie oplossingen, zoals zonnepanelen en vergisters. Graag vooraf even aanmelden via onderstaande link:

MELD U NU AAN!

Actueel thema

Het thema erfafspoeling is zeer actueel, ook bij de boer in kwestie. Vanuit het initiatief Schoon Erf, Schoon Water heeft de maatschap meegedaan aan een pilot om in 2027 te voldoen aan de wetgeving. De uitdaging om binnen vijf jaar de sleufsilo’s te vervangen, mét een perssappen opvangvoorziening, is ruimschoots behaald en tijdens de open dag met eigen ogen te aanschouwen. De nieuwe silo’s met zuurbestendig asfalt zijn aangelegd door Oosterhof Holman en gecombineerd met sleufsilowanden van Bosch Beton.

Wie wat waar

Wat: Open Dag MTS de Boer-Hoving
Waar: Buterheideveld 22 Makkinga
Wanneer: Donderdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur
Thema: Een duurzaam erf in de praktijk

Uw gastheren Lammert en Piet de Boer

Programma

10.00-10.15 Inloop en ontvangst
10.15-10.30 Welkomstwoord door de Boer-Hoving en Oosterhof Holman
10.30-11.15 Schoon Erf, Schoon Water – Bianca Domhof en Janke Kloosterman
11.15-11.45 Rondleiding op het erf door de Boer-Hoving
11.45-12.45 Lunch en bezoek bedrijvenstandjes
12.45-13.15 Erfverharding oplossingen – Sietze van der Velde van Oosterhof Holman
13.15-14.00 Sleufsilo’s – Brand Jan van den Bosch van Bosch Beton
14.00-14.30 Afdeksystemen – Jan Sake Bosch van Agridek
14.30-15.00 Afsluiting

MELD U NU AAN!

Over het programma

Deelnemen aan Schoon Erf, Schoon Water biedt melkveehouders in Fryslân veel voordelen bij het voorkomen van erfafspoeling. U krijgt een gratis adviesgesprek met twee adviseurs: een vanuit de landbouw en een vanuit Wetterskip Fryslân. Zij denken mee over de meest effectieve aanpassingen op uw erf, zodat u voldoet aan de wet- en regelgeving rond erfafspoeling. Samen met de adviseurs bepaalt u welke maatregelen op uw erf worden genomen. Dat kunnen al hele eenvoudige aanpassingen zijn die weinig geld kosten, met tóch een groot(s) effect. Tijdens de open dag hoort u alles over de mogelijkheden van dit initiatief.

Oosterhof Holman kan in de uitvoering hiervan veel betekenen, van kleine oplossingen tot een totaalplan met zuurbestendig asfalt en sleufsilo’s. Ook Bosch Beton en Agridek vertellen u over de vele mogelijkheden en praktische oplossingen. Brand Jan van den Bosch van Bosch Beton vertelt tijdens zijn workshop over erfafspoeling, het scheiden van perssappen en het juist conserveren van ruwvoer. Optimale ruwvoerconservering in de kwalitatief hoogwaardige sleufsilo’s van Bosch Beton draagt namelijk bij aan een direct resultaat voor iedere melkveehouder. Daarnaast is er veel aandacht voor andere duurzame oplossingen en mogelijkheden op het boerenerf, waaronder zonnepanelen van Elize Energie.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN