Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Oosterhof Holman mag van start met de restauratie van monumentale kade in Sneek

De kogel is door de kerk! Oosterhof Holman mag van start met de restauratie van de monumentale kademuur van de Looxmagracht in Sneek. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereiding, waarna we vanaf oktober tot en met mei 2021 aan de slag gaan met de bouwwerkzaamheden. Het is een lang traject geweest, voordat het werk kon beginnen. De kademuur is monumentaal en daarom kan de muur niet ‘zomaar even’ worden vervangen. Samen met de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed en ingenieursbureau Lievense is het ontwerp gemaakt voor de restauratie. Na de restauratie wordt ook de gehele straat heringericht. De oplevering vindt naar verwachting eind mei 2021 plaats.

Planning

Nadat de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zijn, wordt vanaf oktober tot januari de kademuur voorzichtig weggehaald en wordt er een stalen damwand met verankering geplaatst. In het nieuwe jaar haalt Oosterhof Holman op hun eigen werkplaats de kademuur uit elkaar en wordt deze op betonnen voorhangschotten weer opgebouwd. Alle stenen worden dan gebikt en het staalwerk gerestaureerd. De hele kade wordt op betonnen voorhangschotten geplaatst. Dit is een wens vanuit de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed. Tussen maart en mei plaatsen we de voorhangschotten aan de nieuwe stalen damwand.

‘Blij voor de bewoners’

Als het werk aan de kademuur klaar is, wordt de straat opnieuw ingericht. De bewoners kunnen hun auto dan ook weer in de straat kwijt. Wethouder De Man: “Ik ben blij voor de bewoners, die de afgelopen jaren best wat overlast hebben gehad. De Looxmagracht ligt er straks weer prachtig bij, met een zorgvuldig gerestaureerde kademuur.”

In de media

De lokale krant GrootSneek sprak in een interview met onze projectleider Martien Tolboom en Marco van der Ploeg van de gemeente Sudwest-Fryslan over de werkzaamheden. Lees hier meer:

https://www.grootsneek.nl/grootsneek/in-bedrijf/monumentale-kade-looxmagracht-wordt-eindelijk-aangepakt?fbclid=IwAR2cQ-RQJ4ZBcjfYvQbaVeJz-1zbirzmJsDv3sWUkWI0O6z6bc55IbtoiPs

Foto: Henk van der Veer. Links op de foto projectleider Martien Tolboom van Oosterhof Holman samen met Marco van der Ploeg (rechts) van gemeente Súdwest-Fryslân bij de Looxmagracht in Sneek.
Deel op Facebook Deel op LinkedIN