Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

KOH aan de slag met herinrichting Diepswallen Kollum

We hebben van gemeente Kollumerland de opdracht gegund gekregen om de Ooster- en Westerdiepswal in Kollum en directe omgeving fors aan te pakken en in oude luister te herstellen. De directe aanleiding van de herinrichting is de slechte staat van de houten walbeschoeiing. Dit geldt ook voor de brug over de Voorstraat en de voetgangersbrug tussen de Ooster- en Westerdiepswal.

Uitdagend en complex

De gemeente Kollumerland ziet dit als een unieke kans om het historische centrum van Kollum weer in oude luister te herstellen. Ook koninklijke Oosterhof Holman is ingenomen met het project. “Het is een uitdagend en complex project. Om er een succes van te kunnen maken, moeten omgeving, opdrachtgever en bouwteam intensief samenwerken”, aldus Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman. “Een uitdaging die we graag aangaan, want wij gaan voor een tevreden omgeving en een tevreden opdrachtgever!”

Breed draagvlak

De herinrichting zal plaatsvinden op basis van een visiedocument dat gemaakt is met behulp van de inbreng vanuit diverse informatieavonden. Ook hebben diverse partijen uit de mienskip actief meegewerkt aan deze visie. Hierdoor is een breed draagvlak ontstaan voor de herinrichting. De visie is een totaalplan geworden voor de hele openbare ruimte van en rond de Diepswallen.

Het ‘Visiedocument herinrichting Ooster- en Westerdiepswal’ kunt u nalezen op de website van de gemeente Kollumerland en op Facebook.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN