Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Herinrichting Diepswallen Kollum officieel van start

Dinsdag 9 oktober 2018 is het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Ooster- en Westerdiepswal te Kollum. De riolering, kaden, en bruggen worden compleet vernieuwd. Wethouder Jelle Boerema en directeur Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman onthulden als openingshandeling een verrassend bouwbord. Op het bord is in cartoonstijl een tekening te zien van de huidige en toekomstige situatie.

Impuls voor watersportdorp Kollum

De wethouder is blij dat het project van start gaat. “De herinrichting draagt bij aan de versterking van de regiokernfunctie van het dorp. Het historische hart van Kollum wordt in ere hersteld. En bovendien is het centrum door de verhoogde bruggen straks over het water beter bereikbaar. Het wordt prachtig!” aldus wethouder Boerema.

De cartoon van de reconstructie van de Diepswallen in Kollum

Visiedocument

Het plan is samen met omwonenden, plaatselijk belang, en de ondernemersvereniging HIM gemaakt. Lievense Adviseurs Ingenieurs heeft het proces begeleid. Architectenbureau FARSK stelde een visiedocument op. Daarin is de inbreng vanuit diverse informatieavonden meegenomen.

Aan de slag

Volgens aannemer Koninklijke Oosterhof Holman is het een uitdagend project. “Binnenstedelijke kademuren – waarvoor op landelijk niveau een enorme opgave ligt – zijn per definitie omgevingsgevoelig. Een succesvolle uitvoering is daarom enkel mogelijk met de juiste mix van vakmanschap, communicatie en samenwerking.” vertelt directeur Harm Beerda.
Naar verwachting is de reconstructie juni 2019 afgerond.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN