Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Helperzoomtunnel geopend!

Vrijdag 3 april is de Helperzoomtunnel opengesteld voor verkeer. De nieuwe tunnel verbindt Helpman/Coendersborg met het Europapark, aan de andere kant van het spoor. De tunnel is bedoeld voor auto’s, fietsers, voetgangers, bussen en hulpdiensten. De tunnel is onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid.

Bestaande verbinding

Om veiligheidsredenen moest de bestaande verbinding, de spoorwegovergang Esperantokruising om veiligheidsredenen sluiten. De Helperzoomtunnel biedt uitkomst als alternatief voor deze bestaande verbinding. De omgeving van de tunnel is nog niet helemaal klaar. Er komt nog een natuurcompensatiegebied omheen, wat over een half jaar gereed is.

‘Feestelijke’ opening

In eerste instantie stond er een feestelijke opening gepland voor de tunnel, waarbij omwonenden de tunnel voor de opening konden bekijken. Helaas kon dit vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus niet doorgaan. Om de openstelling voor verkeer toch een feestelijk karakter te geven, hebben we de eerste meters in de tunnel gemaakt in een auto vol met slingers en ballonnen.

Aanpak Ring Zuid

Het project Aanpak Ring Zuid wordt uitgevoerd door Combinatie Herepoort. Deze combinatie bestaat naast Oosterhof Holman uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Koninklijke Sjouke Dijkstra BV, Roelofs Wegenbouw BV en Jansma Drachten BV. De planning is dat de ombouw van de zuidelijke ringweg in de zomer van 2024 klaar is.

Foto's door Raymond Bos
Deel op Facebook Deel op LinkedIN