Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Graven 150 proefsleuven zuidelijke ringweg gestart

Combinatie Herepoort – waar Oosterhof Holman onderdeel van uitmaakt – is maandag 30 januari begonnen met het graven van 150 proefsleuven langs de zuidelijke ringweg in Groningen. Het werk maakt onderdeel uit van het enorme project Aanpak Ring Zuid. De start stond gepland voor afgelopen week, maar die moest vanwege winterweer worden uitgesteld. De planning is dat Combinatie Herepoort gedurende zes weken zo’n vijf proefsleuven per dag graaft. In deze eerste week zijn de werkzaamheden aan de westzijde, onder andere bij de Laan Corpus den Hoorn en de Muntinglaan.

Bij een proefsleuf wordt de weg, het fietspad en/of de stoep open gemaakt om te bekijken wat er aan kabels en leidingen in de grond ligt. Er worden geen nieuwe kabels of leidingen gelegd. De sleuf wordt vaak dwars op de weg gegraven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine graafmachine. De kabels en leidingen die zichtbaar worden, worden vergeleken met de informatie die bekend is op tekeningen. Daarna wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Het graven van proefsleuven is een verplicht onderdeel in de voorbereiding van bouwwerkzaamheden.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats in een strook rondom de zuidelijke ringweg, van Corpus den Hoorn tot aan Driebond. Waar op een bepaalde dag wordt gewerkt, is te zien op de werkzaamhedenkaart op deze website. De planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bron: Aanpak Ring Zuid

Deel op Facebook Deel op LinkedIN