Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Basisschoolleerlingen in Kollum krijgen dodehoekdemonstratie

Afgelopen vrijdag 15 februari gaf een vrachtwagenchauffeur van Koninklijke Oosterhof Holman een dodehoekdemonstratie aan leerlingen van groep 4/5 van CBS Koningin Julianaschool in Kollum. Dit omdat Oosterhof Holman de komende periode werkt aan de reconstructie van de Diepswallen in Kollum, een project waar veel vrachtverkeer bij komt kijken.

De kinderen kregen kort wat theorie uitgelegd waarna ze naar buiten mochten om de dode hoek van de vrachtwagen in het echt te ervaren. Ook mocht een aantal kinderen plaatsnemen in de cabine.

Het gevaar van de dode hoek

Ongeluk zit in een klein hoekje, en daar zijn kinderen zich vaak niet van bewust. Daarom organiseerde Koninklijke Oosterhof Holman in samenwerking met Ohpen Ingenieus en gemeente Noordeast-Fryslan deze demonstratie om de kinderen te laten zien wat een dode hoek is, wanneer je je in de dodehoek bevindt en hoe je goed reageert op vrachtwagens. “Veiligheidsbewustzijn is een belangrijk item”, aldus Martien Tolboom van Koninklijke Oosterhof Holman. “Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons als aannemer.”

Reconstructie Diepswallen

Langs de kaden van de Oosterdieps- en Westerdiepswal komen nieuwe stalen damwanden, een project waardoor het de komende tijd druk zal zijn met vrachtverkeer in Kollum. Omrop Fryslân nam vanochtend een kijkje bij de reconstructie om de machines te aanschouwen die Oosterhof Holman speciaal uit Engeland haalde om de stalen damwanden heel langzaam in de bodem te drukken. Volgens de planning zullen de werkzaamheden in week 25 (17 juni) worden afgerond. Tot die tijd zal het druk zijn in Kollum met vrachtverkeer.

 

Foto’s: Suzanne Rooijakkers

Lees meer:

Grootschalige aanpak Diepswallen Kollum begonnen
Herinrichting Diepswallen Kollum officieel van start
Ondertekening herinrichting Diepswallen Kollum
KOH aan de slag met herinrichting Diepswallen Kollum

Deel op Facebook Deel op LinkedIN