Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Brugdek Huisternoord over Strobosser Trekfeart geplaatst

Oosterhof Holman werkt in opdracht van provinsje Fryslân aan de renovatie van de brug ‘Hústernoard’ over de Strobosser Trekfeart, ter hoogte van Oudwoude. Donderdag 29 juni plaatsten we onder toeziend oog van de pers, belangstellenden, stakeholders en leerlingen van de basisschool in Oudwoude het nieuwe brugdek. De brug en het hekwerk zijn in de eigen staalwerkplaats in Harlingen gemaakt.

De plaatsing van het nieuwe brugdek van de Huisternoord brug

Zeven bruggen

Oosterhof Holman Beton- en waterbouw knapt in opdracht van provincie Fryslân in totaal zeven bruggen over de Stroobosser Trekfeart op. Het werk is op 13 maart 2017 begonnen en duurt tot september 2018. Het gaat om bruggen van de provincie die alle zeven, vermoedelijk door Rijkswaterstaat, zijn gebouwd tussen 1890 en 1910, zo meldt de Leeuwarder Courant. De klus kost 2,5 miljoen euro en wordt betaald uit de reserve van 100 miljoen euro die de provincie heeft gevormd voor het groot onderhoud aan al haar kunstwerken. Die moeten daardoor weer tachtig jaar meegaan.

Het brugdek werd geplaatst onder toeziend oog van de leerlingen van de basisschool in Oudwoude

Van Dokkum tot Gerkesklooster

Het gaat, van Dokkum tot aan Gerkesklooster, om de Dinzerbrug, de Driezumerbrug, de Kalkhuisbrug, de brug Huisternoord, de Tolhuisbrug, de brug bij Augsbuurt – een rijksmonument – en de Dijkhuistertille. Ze worden ingrijpend aangepakt, maar blijven er ongeveer hetzelfde uitzien, om de landschappelijke waarde van de oude Trekfeart zo veel mogelijk te behouden. Omdat ze al meer dan honderd jaar oud zijn kunnen ze het huidige zware verkeer amper dragen. Veelal is de oude houten fundering van de muren niet sterk genoeg meer. Ook de brugdekken zelf zijn aan vervanging toe.

Op de Facebookpagina van het project Bruggen Strobosser Trekfeart kunt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN