Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Bouwteamovereenkomst aanpak 3 bruggen

Op deze mooie dag heeft de combinatie Strukton/Koninklijke Oosterhof Holman een bouwteamovereenkomst ondertekend voor de aanpak van 3 bruggen in de gemeente Het Hogeland. De bruggen zijn eigendom van waterschap Noorderzijlvest en toe aan een opknapbeurt. De Dijkstil in Leens wordt vervangen. Twee andere bruggen worden gerenoveerd: de Hellenstertil in Leens, en de Henduurstil in Warffum, die een monumentale status heeft.

Namens de aannemingscombinatie mochten Simen Veltman en Edwin Oostinga een handtekening zetten onder deze overeenkomst. Namens het waterschap Noorderzijlvest ondertekenden bestuurder Annette van Velde en directeur Bas Tammes dit document. Ook zetten Van Velde en Tammes hun handtekening onder de opdracht aan ingenieursbureau RoyalHaskoning DHV, die onderdeel uitmaakt van het bouwteam. Projectdirecteur Adriaan Boers ondertekende de opdracht namens RoyalHaskoning DHV.

Het bouwteam

Voor de vervanging van de bruggen is een bouwteam opgericht, bestaande uit medewerkers van waterschap Noorderzijlvest, ingenieursbureau Royal Haskoning DHV en Koninklijke Oosterhof Holman samen met Strukton. Het voordeel van het werken met een bouwteam is dat we al bij de start mee kunnen denken over het ontwerp en dat de opdracht gezamenlijk met het waterschap wordt uitgewerkt.

Programma bruggen 2020-2023

De 3 bruggen worden in 2021 vervangen en gerenoveerd, zij vormen het tweede cluster van het Programma bruggen 2020-2023. De komende jaren gaat Noorderzijlvest een 17-tal bruggen vervangen of renoveren. Dit gebeurt gefaseerd en in clusters, op basis van gelijksoortigheid van de bruggen. Dit jaar is al gewerkt aan de Dieftil (Oosterwijtwerd) en de Zwijntil (’t Zandt) in de gemeente Loppersum. In oktober wordt gestart met de Oosterwijtwerdertil en de Wehestertil (Warfhuizen).

Daarnaast wordt de komende maand gestart met het herstel van nog twee monumentale bruggen: de Zuidema’s Klap en de Bieuwketil, die beide in de gemeente Het Hogeland liggen.

Duurzame aanpak

Noorderzijlvest zet met het Programma Bruggen niet alleen in op veiligheid, maar ook op duurzame en circulaire vervanging. Materialen of constructieve onderdelen van de bruggen worden hergebruikt waar dat kan. Ook wordt bekeken waar modulair bouwen mogelijk is. Dit betekent dat in de fabriek gebouwde elementen (modules) op locatie samengevoegd worden. Dergelijke milieubewuste keuzes kunnen het bouwproces verkorten en de transportbewegingen en handelingen op locatie  verminderen, waardoor er zo min mogelijk overlast in de omgeving is. Deze circulaire gedachte past perfect bij de speerpunten van Koninklijke Oosterhof Holman. We zijn dan ook verheugd om mee te mogen werken aan dit project.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN