Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Milieutechniek

Saneren oude leidingen

Oosterhof Holman is een veelgevraagde partner voor het verwijderen van olie– en gasleidingen. De leidingen zijn door de eigenaren vaak al jaren buiten bedrijf gesteld, maar liggen nog steeds in de grond. Sinds 2012 voeren we continu projecten uit door het hele land om deze leidingen te verwijderen, onder meer voor Gasunie. Een voorbeeld van een project dat we uitgevoerd hebben, is de ontmanteling van 6,7 km leidingwerk in Kootstertille.

Leidingen opsporen

Veel buiten bedrijf gestelde leidingen zijn vaak niet goed bijgehouden in het kabels– en leidingen informatiecentrum. Wij kunnen deze leidingen verwijderen, maar bieden tevens oplossingen om de leidingen allereerst op te sporen. Bijvoorbeeld door middel van proefsleuven of met een grondradar. Wanneer wij een leiding vinden, wordt er een signaal opgezet om de leiding verder uit te peilen. Om een leiding uiteindelijk te verwijderen is er toestemming nodig van bevoegd gezag en de grondeigenaren. Wij kunnen u helpen met de procedures voor vergunningen.

Leidingen trekken met een trekblok

Onze werkwijze

Tijdens het verwijderen van ondergronds leidingwerk streven wij naar zo weinig mogelijk overlast. Wij richten smalle werkstroken in met weinig grondverzet. Dit is mogelijk doordat een kraan met trekblok de leiding met kleinere diameters uit de grond trekt. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de leidingen op veilige en efficiënte wijze worden verwijderd. Na het verwijderen wordt de werkstrook cultuurtechnisch hersteld of in originele staat teruggebracht. De achtergebleven holtes kunnen wij opvullen met zand, dämmer of (hard)schuim.

Wat kunnen we u bieden?

Deel op Facebook Deel op LinkedIN