Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Kabels en leidingen

Elektra

Het klimaat verandert. De aarde warmt op en hier ervaren we wereldwijd de effecten van. Ook in Nederland merken we deze effecten. Om het leefklimaat van morgen leefbaar te houden hebben we met elkaar afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Als gevolg hiervan vindt een verschuiving van het gebruik van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen plaats. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van windmolen- en zonneparken die voor een groot deel kunnen voorzien in de energiebehoefte van de huishoudens en bedrijven in Nederland.

De aanleg van windmolen- en zonneparken zorgt voor het probleem dat er een verzwaring op het net noodzakelijk. Het aanpassen van het elektriciteitsnetwerk is een ingrijpende verandering, zowel technisch als voor de omgeving.

Duurzame energiebronnen

Het liefst hebben we de energietransitie van vandaag op morgen geregeld. Helaas is dit niet mogelijk, vanwege bovengenoemde problemen. Echter, de aanleg van duurzame energiebronnen zorgt ervoor dat minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Hiermee wordt de energietransitie versneld.

Versnellen van de energietransitie

Oosterhof Holman versnelt de energietransitie door het netwerk aan te leggen voor de realisatie van windmolen en zonneparken. Daarnaast verzorgen wij ook het verzwaren of vervangen van het elektriciteitsnetwerk van de netbeheerder(s). Hierdoor kan heel Nederland uiteindelijk gebruikmaken van duurzame energiebronnen.

Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat we laag en middenspanningskabels aanleggen. Het aansluiten van huizen in de stad Groningen tot het aansluiten van grote windmolenparken verzorgen. Oosterhof Holman gaat hierbij verder dan alleen het aanleggen van de kabels en leidingen. We leggen ook tijdelijke en definitieve bouwwegen aan of voeren saneringen uit. Wij kunnen uw vraagstuk daardoor vaak van A tot Z oplossen, omdat we verschillende disciplines hebben waarbij we integraal samenwerken.

Hoe gaan we te werk?

Als van oorsprong civiele aannemer zijn wij ontzettend sterk in het civieltechnische deel van het werk. We kunnen een project van begin tot eind efficiënt en effectief regelen door ons netwerk zowel intern als extern. Wij laten de kennis en kunde waar die hoort en zorgen ervoor dat alle essentiële partijen betrokken worden in het proces. Dit betekent dat we transparant en open zijn over de hele werkwijze.

Bij elk project heeft u één aanspreekpunt van Oosterhof Holman en we zullen altijd betrokken en eerlijk zijn over de voortgang. Daarnaast zorgen wij voor een goede communicatie tussen alle stakeholders. Als opdrachtnemer nemen wij hierin het voortouw en verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan alle belanghebbenden zoals de gemeente, vergunningsinstantie, toeleveranciers, onderaannemers, maar ook de directe omgeving en de klanten van de opdrachtgever. “Ontzorgen” van de opdrachtgever is daarbij het sleutelwoord.

Referentie

We leggen nabij Farmsum drie elektriciteitskabels over een lengte van 5,5 kilometer in opdracht van Baas B.V. met als hoofdopdrachtgever Enexis. Deze drie kabels worden uiteindelijk aangesloten op een zonnepark. Samen de energietransitie versnellen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN