Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Beton- en waterbouw

Kademuren

We realiseren zowel stalen kademuren met een betonnen deksloof, als kademuren in de vorm van een betonnen keerwand. Veelal zijn het projecten op industrieterreinen of juist in historische stadskernen. Vooral de projecten in binnenstedelijk gebied vergen specifieke knowhow, die bij Oosterhof Holman Beton- en waterbouw ruimschoots aanwezig is. We regelen het hele traject, van ontwerp en constructie tot de engineering en uiteindelijk de uitvoering.

Stalen damwanden

We hebben ruime ervaring met het aanbrengen van stalen damwanden en het verankeren ervan. Bijvoorbeeld met schroefankers, legankers, klapankers en groutankers. Goed materieel in combinatie met ons ervaren personeel garandeert een stabiele damwand.

Aanleg damwand snelveerdienst Tiger in Harlingen

Houten damwanden

We brengen jaarlijks vele kilometers houten damwand aan. Om snel te kunnen verplaatsen gebruiken we hydraulisch bedienbare spudpalen. De verankering wordt op plaatsen waar dit door bebouwing of andere obstakels lastig is, uitgevoerd met schroef- of klapankers. Voor het aanbrengen van beschoeiingswerk wordt door Oosterhof Holman vaak een gronddichte paalschotconstructie toegepast.

Duurzame oeverconstructies

Een groot aantal oevers in Nederland verkeert in slechte staat. De constructies volledig vervangen levert een hoog kostenplaatje op, terwijl vaak maar 10 procent (rond de waterlijn) daadwerkelijk aan vervanging toe is. Oosterhof Holman Beton- en waterbouw heeft veel ervaring in het benutten van de resterende constructie; het onderwater hergebruiken van de bestaande houten of stalen constructie. De uitspoeling van de oever wordt tegengegaan door een erosiemat, een plasberm met breuksteen en filterweefsel of schanskorven.

De voordelen:

Oeverwerken met stortsteen

Beschoeiingen

Geen situatie of toepassing is gelijk, daarom vraagt het ontwerpen van beschoeiingen om een flinke dosis praktische kennis en ervaring. Door onze jarenlange ervaring kunnen we in nauw overleg met de klant tot de beste oplossing komen. Beschoeiingen kunnen vervaardigd worden van hout, staal, kunststof of een combinatie van materialen.

Verwante links
Deel op Facebook Deel op LinkedIN